Last news in Fakti

22 Април, 2012 09:30 1 370 0

Toyota разпознава настроението

  • toyota

 

Иновационна система, която в момента се разработва от японския гигант Toyota, ще може да следи в реално време и да разпознава различните емоционални състояния на водача. Предвид тях тя ще настройва параметрите на електрониката и системите за безопасност на автомобила.
 
Контролът ще се осъществява с помощта на специална камера, която има възможност да разпознае изменението на мимиките на лицето. Системата следи водача по 238 точки на лицето му. От Toyota заявяват, че иновацията работи безупречно дори когато шофьора е с очила или брада.
 
Ако човек изглежда зъл или разстроен, например новата технология ще предупреждава по-рано за възможни опасности - пешеходци на платното, къса дистанция с предния автомобил и т.н. Отделни части от тази система ще бъдат вградени в серийните автомобили съвсем скоро.
 
Като цяло завършването на иновацията е насрочено чак за 2018 година, когато според японците технологията ще е съвършена. Според хората работещи по проекта тази иновация ще намали значително тежките ПТП-та.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА