Last news in Fakti

30 Октомври, 2012 12:41 4 009 3

Спуснаха на вода яхтата на Стив Джобс - Видео

  • венера-
  • стив джобс-
  • яхта
Спуснаха на вода яхтата на Стив Джобс - Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последното творение на покойния основател на Apple Стив Джобс – яхтата „Венера“, беше пусната на вода в Холандия, съобщават световните агенции.

80 метровото бижу е построено от компанията Koninklijke De Vries в пристанищния град Алсмеер. Дизайнът е поверен на Филип Старк, прочул се със своите виждания в хотелския и промишления интериор.

Навигацията на яхтата е поверена на 7 последователно свързани компютъра iMac, разположени в командния мостик.

Бялата красавица е направена от алуминий, като илюминаторите са от стъкло, което Apple е използвала за технологичните си джаджи.

За намерението на Стив Джобс да си построи яхта стана известно от неговата биографична книга дело на Уолтър Айзъксън. В нея компютърният гений казва: "Знам, че може би ще умра и ще оставя на Лорейн недостроената яхта. Принуден съм обаче да продължа строителството. Ако престана да го правя, значи наистина скоро ще умра."

На церемонията присъстваха жената и децата на Стив Джобс. Всеки от служителите на Koninklijke De Vries, участвали в изграждането на „Венера“ получи по един iPod.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стив

    0 1 Отговор
    Да бяха им дали на хорицата поне по един - iphone.
  • 2 кик

    1 2 Отговор
    грозно прили4а на китайска колиба....
  • 3 123

    0 0 Отговор
    фъкня