Last news in Fakti

28 Август, 2023 11:42 2 374 3

Иновация в света на технологиите. И отново от Apple

  • apple-
  • очила за виртуална реалност-
  • vision pro

Това може да бъде истински пробив за хората със слабо зрение

Иновация в света на технологиите. И отново от Apple - 1

Шлемът за виртуална реалност Apple Vision Pro обещава да замени стандартните очила с диоптри и оптичните лещи. Това става ясно от наскоро открит патент, регистриран от Apple на 17 август 2023 г.

В документа се споменават специални лещи за устройството, които могат да се настройват според индивидуалните характеристики на очите на потребителя.

Основната характеристика на тези лещи е, че те са пълни с течност, а не са от стъкло. Това позволява да се променя формата на лещите с помощта на бутоните и цифровия "мозък" на устройството, което ги прави идеални за всеки потребител.

По този начин хората с различни проблеми със зрението ще могат да настроят лещите Vision Pro изключително и само за себе си, елиминирайки необходимостта да носят очила или контактни лещи под тях. Ще припомним, че пускането на очилата за виртуална реалност се очаква в началото на 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виртуални тъ пунгери

    11 3 Отговор
    които след година-две ще ходят в нахапал да им слагат нови дзър кели.
  • 2 436534

    4 9 Отговор
    гугъл и те ще пускат такива, ще бъдат 200 долара по-евтини но ще ти пускат реклами през 15 минути!
  • 3 хахах епъл

    8 2 Отговор
    и иновации :) недейте буди смях у читателите