Last news in Fakti

30 Август, 2023 13:05 4 487 6

Apple ще ограничи скоростите на iPhone с USB-C до USB 2.0

  • apple-
  • usb type-c-
  • usb

Очаква се iPhone 15 да разполага с USB-C порт вместо Lightning конектор

Apple ще ограничи скоростите на iPhone с USB-C до USB 2.0 - 1

До представянето на iPhone 15 остава все по-малко време, а слуховете за предстоящата иновация стават все повече. Както вече ви информирахме, предишни спекулации намекнаха за поддръжка на Thunderbolt за по-бързи скорости на трансфер на данни, но по най-прясна, но също непотвърдена информация се предполага, че USB-C кабелът, включен в iPhone 15, може да е ограничен с USB 2.0 скорост.

Очаква се iPhone 15 да разполага с USB-C порт вместо Lightning конектор (поради последните закони на ЕС). USB-C има предимства като по-широка съвместимост, по-бързо зареждане и по-бърз трансфер на данни.

Въпреки това се появиха нови подробности за плетените USB-C кабели, вероятно от Apple. Макар тези кабели да са по-дълги и по-здрави, изследовател на име Majin Bu твърди, че те поддържат само USB 2.0 скорости, ограничавайки трансфера на данни до 480 Mbps - подобно на възможностите на Lightning конектора.

Възможен сценарий е ограничаване на поддръжката на Thunderbolt до по-скъпи модели като iPhone 15 Pro, например или продажба на Thunderbolt кабели отделно. Като алтернатива въпросните кабели, за които също ви разказахме може да са свързани с новите Magic Mouse и Magic Keyboard на Apple, които са с USB-C портове.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Космати Тобги

    16 4 Отговор
    Поредните Ба л ъ мурници да се стягат - бъбреци, ретини и всякакви други органи за даряване за поредната покупка!

    Коментиран от #4

  • 2 Тод

    15 0 Отговор
    Заглавието трябваше да е "iPhone става още по-ограничен!"
  • 3 Малко логика

    14 2 Отговор
    Толкова си могат от Ябълката, обещават двойна скорост спрямо USB 3.2, a не могат и до скоростта на USB 3.0 да докарат.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.