Last news in Fakti

19 Септември, 2023 20:25 1 557 10

Tesla се похвали с 5 милиона произведени автомобила

  • tesla-
  • model 3-
  • model s-
  • завод

Очаква се 6-милионният да бъде произведен през 2024-та

Tesla се похвали с 5 милиона произведени автомобила - 1

По-рано тази седмица Tesla обяви, че е произвела 5-милионния си автомобил. Постижението бе постигнато изключително бързо и се очаква компанията да запази тези темпове. Популярността на автомобилите Tesla нарасна през последните три години благодарение на постоянно увеличаващата се гама на марката.

На Tesla ѝ бяха нужни дълги дванадесет години, за да създаде първите си 1 милион автомобила - показател, който тя достигна през март 2020 г. Оттогава насам производството рязко нарасна, като премина границата от 2 милиона по-малко от 18 месеца по-късно, достигна 3 милиона в рамките на 11 месеца, а след това надхвърли 4 милиона произведени автомобила само седем месеца по-късно. Оттогава насам са необходими 6 месеца и половина, за да може Tesla да произведе 5-милионния си автомобил.

Снимка, споделена в Weibo от Tesla, разкрива, че 5-милионният автомобил, произведен от фирмата, е фейслифт на Model 3, боядисан в бяло. Преди по-малко от две седмици китайският завод на Tesla отпразнува построяването на 2-милионния си автомобил, което е зашеметяваща цифра, като се има предвид, че производството в обекта започна едва в края на 2019 г. Tesla официално посочва, че китайският завод има годишен капацитет от над 750 000 автомобила, но в действителност се смята, че той е по-близо до 1 милион броя, което го прави най-големия производствен обект на Tesla.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 8 Отговор
    Най добрата марка, Илон е гений.
  • 2 Бен тен

    5 6 Отговор
    След 3 години ще прави по 5 милиона всяка година.
    Две години след това ще прави колкото Тойота или ФВ. Вероятно и повече от тях.
  • 3 гост

    6 6 Отговор
    "Дългите " 12 години за първия милион всъщност са БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ за цялата автомобилна индустрия !! Никой друг дори не се е доближавал до това и няма и да се доближи !! За сравнение на Тойота са и били нужни над 30 години за първия милион и над 50 за втория !! По всичко личи , че както Дженерал Моторс беше несменяем лидер цели 75 години , предстои същото за Тесла !!

    Коментиран от #6

  • 4 Койчо

    6 4 Отговор
    6-тия милион ще е през 2024, но и 7-мия милион ще е през 2024г. А 8-ми , 9-ти и 10-ти ще бъдат през 2025г. На практика броя произведени ще се удвои през следващите 2 години . Защо не се споменава в статията това ?
  • 5 Гост

    5 4 Отговор
    Мечтииииии тесларски,написани с 4 различни ника от многониковото.Поне ги сменяй от време на време , тези ги знаем вече.
  • 6 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И какво от това, Тесла купи ли си?Ти пак си караш нафтенката.
  • 7 Къпан пор

    6 5 Отговор
    Абе смехурковци, Тойота сглобява по 10 милиона автомобила всяка година.Не 5 милиона за 20 години.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Къпан пор":

    Когато Тойота е била на 20 години е била "сглобила" малко над половин милион , а не 5 милиона !! И това при положение , че не е имала НИКАКВА , ама наистина никаква конкуренция в цяла Азия , да не говорим за Япония !! А Тесла от първия ден работи на пазар залят от конкурентите на 100 % и със сто пъти по-големи ресурси от нея !!

    Коментиран от #9

  • 9 Аххааа

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    “умничкото” ми то…. аа през тези години каква е била повсеместната моторизация по света и покупателната способност…????
    То бива бива сляпо “блеене”, но това минава всякакви граници тесларасрки….

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Аххааа":

    Повсеместната моторизация по това време 1920-1930 година е била такава , че в САЩ всеки втори е карал Форд Модел Т , а по отбраните са карали примерно Кадилак със 16 цилиндъра и 10-12 литра обем !! Също така само в САЩ е имало поне 25-30 производители като Тойота и по- големи , а в Европа вече е имало и Мерцедес и Фолксваген и Рено и Пежо и Ситроен и Фиат и още един куп други ! В Япония също е имало вече и Нисан и Митсубиши и със сигурност в Япония е имало поне десет пъти повече платежоспособни клиенти отколкото е произвеждала Тойота , да не говорим за останалата Азия , която и е заден двор и в която американските и европейски производители още не са имали достъп !! А времето когато Тойота стига един милион произведени е чак след втората световна и то 62-63 година !! Тогава каква е била " моторизацията" ?? Предостатъчна , хахаха !!