Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 18:58 2 232 10

Автовоз с чисто нови „тѐсли“ се запали в Турция (ВИДЕО)

  • tesla-
  • турция-
  • пожар

Не е ясна причината за пожара

Автовоз с чисто нови „тѐсли“ се запали в Турция (ВИДЕО) - 1

Автовоз превозващ няколко автомобила Tesla Model Y, е избухнал в пламъци около 02:30ч. тази нощ в Турция, съобщи информационна агенция IHA.

Пожарът е избухнал в една от шестте коли и се е разпространил върху всички автомобили, които са били транспортирани от Истанбул. Основната причина за пламъците обаче не е известна и в момента тече разследване. Шофьорът незабавно е сигнализирал на полицията и пожарната. Един от свидетелите разказва, че е имало експлозия и най-задният автомобил се е запалил първи.

Видеозапис на инцидента, споделен от потребител на X, разкрива овъглените останки на шестте автомобила Model Y и няколко пожарникари, които се мъчат да потушат пламъците. Турция се очертава като обещаващ пазар за американския производител на електрически превозни средства. Tesla достави първия си електромобил в Турция - Model Y - през май 2023 г. и изглежда, че марката е предизвикала голям интерес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха... Ха... Ха...

    27 3 Отговор
    Аз тези не ги искам на пътя, пък камо ли в гаража ми....
    Колите на зеленясалите.
  • 2 Киро Екологичният

    25 2 Отговор
    При производството на една батерия за тези така прехвалени котлони се генерира CO2 еквивалент на 130хил км изминати от автомобил с двигател с вътрешно горено. Този пижар явно е бил доста екологичен 😂😂

    Коментиран от #5

  • 3 тъй шъй

    22 1 Отговор
    Трябва най-накрая да се забрани производство на елкари, до решаване поне на проблема пожари и взривове. Да спре двуличието на органите следящи опасни продукти за потребителите. Има такива забрани, ограничения и изисквания при производството на автомобили, за изключително дребни, потенциални опасности, но пожарите не са от тях. Ако ти се защипе по-силно пръстчето в прозореца е голям проблем.
  • 4 страхотна реклама на тези

    17 1 Отговор
    кофчези за многополовите
  • 5 Великодушен си

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Екологичният":

    230 000 км на 120 коня дизел евро 4! Това съм чел !
  • 6 Гост

    2 6 Отговор
    Многониковия твърди че Тесла не се самозапалват. Запалил се е дизеловия влекач на автовоза и от там се запалват и Теслите.
  • 7 Тоз

    7 0 Отговор
    А защо тази новина не е в раздел АВТО.
  • 8 супер

    3 0 Отговор
    Давайте ги нов внос. Една боичка и са като нови. Все ще изпадне и по някоя стара батерия от друг курник.
  • 9 ДрайвингПлежър

    0 0 Отговор
    не бе... как... те не се палят! вие на статистиката ли ше вЕрвате или на някви снимки и статии - човека каза моите тсли огин не помирисват - туй то!
  • 10 ДрайвингПлежър

    0 0 Отговор
    На тия кошници трябва да им забранят да се паркират в закрити гаражи и в близост до сгради!
    Въпросът не е дали, а кога ще пламне! И за разлика от ДВГ, което се запалва при натоварване в движение и може да реагираш - това в повечето случаи се пали докато си стои кротко паркирано и то даже без да го зареждат...