Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 17:49 1 161 5

А1 оборудва две високотехнологични зали на Висше училище по телекомуникации и пощи

  • а1-
  • технологии-
  • училище-
  • оборудване

"Комбинацията от високотехнологично оборудвани зали и споделения опит на инженерите, ще допринесе за това студентите да получават образование, което е съобразено с индустриалните стандарти.“, заяви Тодор Ташев

А1 оборудва изцяло два учебни кабинета във Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), с които осигурява високотехнологична среда за обучение на преподавателите и студентите. Компанията предостави компютърна техника, основно мрежово оборудване и изгради структурното окабеляване, с което гарантира безпроблемно дигитално преживяване по време на образователния процес.

Залите бяха официално открити днес, а в събитието участваха Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги“ в А1, Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1, и Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, които представиха пред студентите новите възможности на двата учебни кабинета.

А1 оборудва две високотехнологични зали на Висше училище по телекомуникации и пощи

„А1 има готовност да подкрепи въвеждането на нови теми в програмата на катедра „Телекомуникации“ на Висше училище по телекомуникации и пощи и да предложи възможността инженери от компанията да участват в практическите упражнения. Комбинацията от високотехнологично оборудвани зали и споделения опит на инженерите, ще допринесе за това студентите да получават образование, което е съобразено с индустриалните стандарти.“, заяви Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги“ в А1 България.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България, коментира: „Поздравявам ръководството, преподавателите и студентите от ВУТП с откриването на новите лабораторни зали. Подкрепата ни за изграждането на условия, в които студентите да придобиват практически знания, наред с възможностите да се включат в нашата стажантска програма и Лятна академия, са част от стратегическото сътрудничество на А1 с университета, с което сме си поставили за цел със съвместни усилия да подготвяме бъдещето на телекомуникациите в България.“

„Благодаря на нашия стратегически партньор А1 затова, че през изминалите 4 години скрепихме връзката между образование и бизнес. Мога да кажа, че вече чертаем хоризонта на следващи проекти, с които се надяваме да бъдем от полза не само на студентите, но и на цялото общество, защото сътрудничеството между бизнес и образователни институции е бъдещето и върху него следва да се базира всяко едно икономическо развитие.“, коментира Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи.

Една от новооткритите зали е кабинет за практическо обучение, за която A1 осигури оборудване, което включва всички елементи на един обект от мобилната мрежа, преобразувател на захранване с батерии, радиооборудване, антени и релейна връзка, използвана често като връзка с основната мрежа. Конфигурацията ще подпомогне лабораторните упражнения на студентите и ще даде възможност за работа по реални задачи и по-добро разбиране на теоретичната част. Втората зала е снабдена с последно поколение компютри и интерактивна дъска, които осигуряват всичко необходимо за модерно дигитално образование на студентите и преподавателите.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А 1 мошеници

    9 0 Отговор
    Едни прости шарлатани
  • 2 Гошо

    2 0 Отговор
    Училище по телекомуникации?!?!?!
    Кой туй? Предложение за преподписване на договора ?
    Уууууууууууееееееее
  • 3 Иванов

    3 0 Отговор
    А1 това е една деградирала фирма управлявана от разни измамници. Това е факт. В случая тези тарикати се правят на интересни.
  • 4 Турбо

    1 0 Отговор
    Ментетел са с най лошото обслужване на клиентите.Предлагали са ми винетка,кредитна карта,охранителна система,телевизия.Остана само мекици да започнат да предлагат.Предлагат си услугите по много агресивен начин,без да се интересуват от нуждите на клиента.Спрях да посещавам офисите им и си плащах по банков път.Започнаха да ме атакуват по телефона.Смених ги,с Йетел нямам тези проблеми.

    Коментиран от #5

  • 5 Да......

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Турбо":

    И Вива е така,но ако ти дават мекици,вземи!:))