Last news in Fakti

16 Януари, 2024 18:26 4 081 17

Така изглежда тракторът от бъдещето

  • kubota-
  • трактор-
  • бъдеще

Kubota показа нов модел 

Така изглежда тракторът от бъдещето - 1

Замислен като предвестник на предстоящата ера на селскостопанското оборудване, Kubota представи концептуален модел, който има за цел безпроблемно да интегрира изкуствен интелект, автоматизация и електрификация. Този изцяло електрически трактор е пригоден за подпомагане на земеделските производители в жилищни райони и на малки площи.

Концепцията разполага с шест независими електрически двигателя, които осигуряват тиха работа. Тази характеристика позволява тракторът да се използва по време на нощни дейности, дори в жилищни райони. От Kubota не навлизат в подробни детайли, но споменават възможността за бързо зареждане на Agri, което позволява на батерията да се зареди от 10% до 80% за по-малко от шест минути.

а

Твърди се, че концепцията е автономна и включва технология за откриване и избягване на препятствия. Kubota предполага, че Agri може да различава култури и скали, както и да разпознава хора и животни. Освен това концепцията включва триточково прикачно устройство, което позволява съвместимост със съществуващите инструменти за обичайни селскостопански операции, като косене и обработка на почвата.

Въпреки че Agri е на етап концепция, Kubota желае да използва технологиите за повишаване на производителността и ефективността в селското стопанство. Компанията предвижда въвеждането на автоматично събиране на данни, наблюдение в реално време и използване на изкуствен интелект за идентифициране и решаване на потенциални проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    12 8 Отговор
    Не виждам да има трал за разминиране на нивата ,която ще ни дадат да обработваме в Украйна

    Коментиран от #2

  • 2 Дедо ти

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Стига с тези украйни, русии, путинци и борисофци. Спрете да се давете в шизофренията на ... ... Абе... кво ли даам акъл...

    Коментиран от #4

  • 3 Умен по цялата глава

    4 7 Отговор
    Тва руснаците го изкупуват веднага,да му вземат чиповете и интелекта...Щом разпознава Хора и Животни,ще го слагат на хиперзвукови ракети за убиване...

    Коментиран от #5

  • 4 Да знаеш

    1 10 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ти":

    Не можеш да дадеш нещо, което го нямаш!
  • 5 Медведев

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Умен по цялата глава":

    Чипа не е ли от пералня, не ми го хвали.
  • 6 Да, да…

    5 0 Отговор
    даже и кафе прави, хи, хи…
  • 7 СЗО

    3 0 Отговор
    С това като спра пред дискотеката на село, и всички моми са мои!!!

    Коментиран от #8, #17

  • 8 Aлфа Bълкът

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "СЗО":

    Пише, че автономен, няма да има място и за тебе вътре, камо ли за моми.

    Коментиран от #15

  • 9 Eдин

    2 0 Отговор
    Високопроходим, нисък силует - има къде да се монтира оръдието!
  • 10 Малко статистика

    3 0 Отговор
    В началото на 1900 г. около 80% от населението на Земята се е занимавало със земеделие и свързаните с него дейности. Сега заетите в този сектор са около 20% от населението. В Бъдеще може да станат 1%. Чудя се какво ще правят останалите 99%, може би инфлуенсъри и лайфкоучове ...

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Малко статистика":

    Всъщност в развитите икономики в момента , включително в България населението което се занимава със селско стопанство е не повече от 5-6 % !! И постоянно намалява !! Това е един от най-подходящите и лесни за роботизация отрасли , още повече , че интереса на работната ръка към него спада непрекъснато , а ръчния труд е един от най-големите разходи в него !! В овощарството и зеленчукопроизводството достига 60-70 % от всички разходи !! Така че е ясно защо е големия интерес за роботизация !!

    Коментиран от #12

  • 12 колега пий си хапчетата

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    няма такова понятие като развита илономика в българия!!! е имаше но демокрацията пързо оправи нещата…

    Коментиран от #14

  • 13 Чекмедже бабаит

    1 0 Отговор
    Как се справя във дъждовно-кално време? може ли да прекоси 1 метър река? работи ли на -20 градуса? Колко часа труд издържа до прегряване на 40-50 градосова атмосфера? може ли да влече обездвижен товар/мпс с тегло повече/равно на трактора? Колко струва поддръжката? Колко ампера е батерията? Гаранционен живот на батерията?
  • 14 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "колега пий си хапчетата":

    Колега , запази си глупостите за Копринка , тук никой не ти връзва , освен да си умре от смях от плитката кремълска пропаганда за индивиди със специални потребности !!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.