Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 20:13 12 787 13

Край на смартфоните Nokia

  • nokia-
  • hmd-
  • hmd global

HMD ще замени логото на финландците със собствено

Край на смартфоните Nokia - 1

Компанията Human Mobile Devices (HMD Global) обяви намерението си да започне да продава устройства без марката Nokia, което е сигнал за потенциален край на ерата на смартфоните Nokia Mobile. Новината идва директно от HMD, които също така намекнаха за предстоящо продуктово портфолио, включващо смартфони, таблети и безжични слушалки. Спекулациите сочат, че първите смартфони с марката HMD може да бъдат представени на предстоящото събитие MWC в Барселона, насрочено за 26-29 февруари.

Макар че на официалния уебсайт на HMD компанията все още се определя като "производител на телефони Nokia", това развитие предполага промяна към създаване на независима идентичност на марката. Има индикации, че функционалните телефони с марката Nokia все още могат да бъдат част от бъдещите планове на HMD.

Стратегията на HMD се върти около представянето на нови телефони, които са издръжливи, забавни, сигурни, бързи и достъпни. Междувременно съществуващите смартфони и таблети с марката Nokia се предлагат на намалени цени до изчерпване на количествата. Струва си да се отбележи, че корпорация Nokia остава световен лидер в областта на мрежовото оборудване и заема видно място като водещ лицензиант на патенти в областта на мобилните технологии, като може да се похвали с над 6000 патенти, които са от решаващо значение за 5G технологията.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой ги уби

    54 7 Отговор
    отдавна
  • 2 Киа НоКиа

    21 4 Отговор
    Това е въпроса
  • 3 хххх

    47 6 Отговор
    Нокия винаги са били отлични телефони на добра цена! За жалост повечето хора предпочитат да дават по торба пари за телефон.

    Коментиран от #8

  • 4 Ялов ай ти

    28 5 Отговор
    Те щото нокиите през 2000г не струваха 1 торба пари. 8850 в мобил тел беше 1300лв. А мрз беше 75лв.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Санкциите

    14 2 Отговор
    работят

    Коментиран от #11

  • 7 Опорка

    45 3 Отговор
    Носталгията явно не е достатъчна за да продаваш китайски телефони с надпис на някога известна европейска марка. Еврогeйския съюз затъва все повече.
  • 8 Aлфа Bълкът

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "хххх":

    Имам 2, и една торба GSM-и нокии, като защита смартфоните са добри. Най-трудно се рутва смартфон Нокиа затова предполагам това.
    Камерите им са добри. Но им пуснеш една игра и ръцете ти започват да горят.
    Друг проблем е, че всеки ъпдейт на андроид ги товари повече. Свързаността им също е трудна.
    Имам и четири стари телевизора с киноскоп.
    Взех си джаджи да връзвам тези с плосък екран към смартфона, душата ми излезе, нокиите не можах да вържа, програми, кодове, глупости, настройки...
    C ТCL от първия път,
    сканирах си само QR кода на големия телевизор и се вързах към старите.
  • 9 Минго

    37 3 Отговор
    Nokia отива на скамейката до Ericsson. На скамейката на историята.
  • 10 Иванов

    13 7 Отговор
    На света има няколко марки и Нокиа винаги ще бъде в топ 3 а не както масово гисе разпространяват китайските онор хуауей,оне и знайни и незнайни марки.така че Нокиа умря да живее нокиа
  • 11 ДА ПРОФЕСОРЕ...ИСТИНАТА БОЛИ

    19 5 Отговор

    До коментар #6 от "Санкциите":

    И ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ МАЛКО ХОРА ГО ОСЪЗНАВАТ.....ГОЛЕМИЯТ АД ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ,ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ УПРАВНИЦИТЕ СА : ДЪРТИ ПСИХОПАТИ....МАЛОУМНИ ДЖЕНДЪРИ И ГЛУПАВИ ДО БЕЗБОЖИЕ АНТИ-ЧОВЕЦИ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пенчо

    3 0 Отговор
    Тея нокии нямат нищо общо сус старите телефони на фирмата. Мокромеките ги убиха, почнаха да дърпат на долу като излезе iphon и след това като пописаха договора с Microsoft съвсем се погребаха, въпреки, че телефоните от Lumia серията бяха много добри и OS на Microsoft също беше на ниво, но нещо не успяха да пробият както трябва.