Last news in Fakti

22 Януари, 2014 11:14 9 003 6

Аграрна класика с 10-литров едноцилиндров двигател

  • hr9 d2531-
  • lanz bulldog eilbulldog-
  • трактор-
  • ретро

Автомобилната ретро култура в Германия не се изчерпва с реставриране и колекциониране на класически олдтаймери. Возилото от клипчето по-долу е трактор HR9 D2531 Lanz Bulldog Eilbulldog, възстановен до безупречно състояние.

"Булдогът" се произвежда между 1921 и 1960 г. и изиграва съществена роля в съвземането на немската икономика след двете световни войни.  Екземплярът от краткото филмче е боядисан в небесносиньо в контраст с червените джанти. Интериорът също е реставриран по най-високите стандарти. От стихиите го пази малък сгъваем гюрук.

Най-интересното обаче се крие под предния капак. Там пуфти едноцилиндров... 10-литров двигател. За близо 40 години на поточните линии мощността му нараства от 12 до 55 к.с. Може да не е много, но за сметка на това моторът гори почти всичко, включително отработено машинно масло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nemo 84

    3 1 Отговор
    qko
  • 2 Nikolay Tsonchev

    4 1 Отговор
    Здравейте почитатели на техниката- тази машина трактора съм го виждал в Полша реставриран в автентичния му вид обърнете внимание на огромния маховик и охладителната система тя е термосифонна това от страни са радиаторите няма водна помпа - поляка си го беше сложил в дворчето на специален постамент и каза че го изкарва за сбора на градчето -беше много горд и с право
  • 3 Бай Иван

    1 3 Отговор
    10 литров двигател в един цилиндър.Да не би да са имали предвид 1литров. Това са 10000 куб см в един цилиндър.Не ми се вярва.
  • 4 Nikolay Tsonchev

    3 1 Отговор
    Смятам няма грешка двигателя му наистина е голям и доколкото си спомням е хоризонтален

    Коментиран от #5

  • 5 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Nikolay Tsonchev":

    А даваш ли си сметка колко са 10000 куб см? Че той цилиндъра му трябва да е като варел за масло!
  • 6 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    lol