Last news in Fakti

17 Юли, 2014 09:00 936 1

5-часово примирие между Израел и Хамас

  • израел-
  • газа-
  • палестина-
  • хамас-
  • примирие

Израелската армия съобщи, че ще спре ударите от 10:00 до 15:00 часа

5-часово примирие между Израел и Хамас - 1
Снимка АП/БТА

Палестинското движение „Хамас“ и държавата Израел се съгласиха да спазват петчасово примирие в десетия ден на конфликта в Ивицата Газа, съобщава Би Би Си.

Израелската армия съобщи, че ще спре отправите удар от 10:00 до 15:00 часа в четвъртък, за да позволи на жителите в Газа да се запасят с продукти и консумативи.

Израелският вестник „Аарец“ съобщава, че Израел е извършил 1825 въздушни удари в Газа, при които са загинали 214 палестинци и са ранени повече от 1100. Болниците в Газа отчаяно се нуждаят от лекарства и оборудване, по-специално за ранените.

Говорителят на Хамас Сами Абу Зукри по-късно потвърди, че неговата групировка също ще прекрати ракетните атаки за този период от време.

Властите в Газа твърдят, че от началото на израелските нападения са загинали 220 палестинци. При ракетните удари на Хамас на израелска територия е загинал един израелски гражданин.

Израелски офицер от армията бригаден генерал Йоав Мордехай каза Би Би Си Арабик, че прекратяването на огъня е било поискано от ООН и други международни организации.

В свое изявление израелската армия предупреди, че страната ще отговори „твърдо и решително”, ако „Хамас“ извърши атаки по време на примирието. В последното денонощие от ивицата Газа са изстреляни над 100 ракети. Повече от 70 от тях са паднали на територията на Израел, останалите са прихванати от „Защитен купол”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Докато презаредят установките с ракетите...