Last news in Fakti

24 Юли, 2014 11:04 1 476 3

710 палестинци убити от началото на офанзивата в Газа - Видео

  • израел-
  • танкове

При обстрел на израелската авиация след полунощ срещу сграда в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа са загинали дете и трима възрастни мъже

710 палестинци убити от началото на офанзивата в Газа - Видео - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко 710 палестинци, 32 израелски войници и трима евреи са загинали при започналата на 8 юли военна операция на Тел Авив срещу структурите на ислямисткото движение Хамас в Ивицата Газа, съобщава арабската редакция на Би Би Си. Медията се позовава на официални източници.

При обстрел на израелската авиация след полунощ срещу сграда в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа са загинали дете и трима възрастни мъже.

Според очевидци палестинската крайбрежна територия е изцяло в мрак заради по-ранна атака срещу основната електроцентрала.

Лидерът на Хамас Халед Мешаал заяви, че движението няма да приеме никакво мирно предложение, което не е предшествано от сваляне на икономическата обсада на Газа, наложена от Тел Авив. Мешаал все пак намекна, че е готов да приеме хуманитарно примирие в Газа.

Израелската армия продължава да обстрелва палестинските територии с артилерия и авиация.

Израел започна на 8 юли военна операция с обяснението, че иска да спре изстрелването на ракети срещу еврейски селища от Газа. Анализатори отбелязват, че Хамас показва устойчивост и продължава да обстрелва с Израел.

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг пристигна в Израел. Пътуването му става в нарушение на забраната на американските власти за полети до летището на Тел Авив – Бен Гурион, отбелязва АП.

Майкъл Блумбърг кацна в Светите земи с полет на израелския авиопревозвач „Ел Ал“. Той беше посрещнат от израелския премиер Бенямин Нетаняху. Пред медиите Блумбърг отбеляза, че неговият полет е показал, че пътуването със самолет до Израел е безопасно.

Междувременно близо 300 туристи от Русия, вече второ денонощие са блокирани в транзитната зона на летището, информира ИТАР-ТАСС.

Водещи авиокомпании от САЩ, Европа и останалия свят отмениха полетите си до Израел заради нарасналата тревога, че изстрелваните от Хамас ракети могат да свалят пътнически самолет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Troll

    4 1 Отговор
    трябва ни нов Хитлер.

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Troll":

    Що не вземеш да станеш ти, стига ти налудничавия поглед и малките мустачки...

    Коментиран от #3

  • 3 Troll

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Монго":

    Погледа го имам, ама мустаците не мо`а докарам