Last news in Fakti

25 Юли, 2014 12:25 978 0

Алжирският самолет се е разбил заради лошо време

  • алжир-
  • самолет-
  • катастрофа

Малийските власти съобщават, че са открити обгорени човешки останки

Алжирският самолет се е разбил заради лошо време - 1
Снимка АП/БТА

Най-вероятната причина за разбиването на самолета на авиокомпанията „Air Algerie” са метеорологичните условия. Това заяви вътрешния министър на Франция Бернар Казньов.

Изказването дойде часове, след като останките на самолета, който превозваше 116 души, бяха открити в  северната част на Мали на около 50 км от границата с Буркина Фасо.

Френският вътрешен министър поясни, че властите не изключват и други евентуални причинители на катастрофата. Транспортният министър на Франция заяви, че  Франция "от самото начало" е изключила версията, че самолетът е бил свален от бунтовници в размирната северна част на Мали.

„Виждайки състоянието на разбилия се самолет, останките, малко е вероятно да има оцелели”, заяви министър Фредерик Гъвилиер.

Малийските власти съобщават, че са открити обгорени човешки останки и са разпитани местни хора, които са видели падането на машината.

От Агенцията за авиационна сигурност и навигация в Африка и Мадагаскар заявиха, че не знаят какво се е случило и отказват коментар, тъй като операцията тече. Самолетът е минал съответните технически прегледи 2-3 дни по-рано и е бил в добро състояние.

Четири държави – Франция, Алжир, Мали и Нигер започват разследване на трагедията с катастрофата с алжирския самолет. Те ще бъдат под защитата на френските военни, участващи в операцията “Сервал” в Мали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА