Last news in Fakti

15 Август, 2014 13:14 2 923 0

Кои западни продукти не попадат под руските санкции

  • русия-
  • храни-
  • ембарго

Добре познатите от руските супермаркети западни марки храни и в бъдеще ще продължат да се продават

Ембаргото върху доставките на селскостопански храни и стоки от САЩ и ЕС няма да засегнат критично бизнеса на големите хранителни компании по света, обобщава РБК. Много от тези компании отдавна присъстват на руския пазар. Те притежават производствени мощности в Русия. Таз се произвеждат стоки и храни, които използват изцяло руски продукти. По тази причина добре познатите от руските супермаркети западни марки храни и в бъдеще ще продължат да се продават. Руснаците няма да усетят мерките от ембаргото за масовия бренд стоки на иностраннните компании, добре познати на руснаците.


 

Биг Мак“ от McDonald's (САЩ)

McDonald's открива първия си ресторант в Русия през 1990 год. в Москва на Пушкинскуя площад. В момента в Русия работят 433 ресторанта. Близо 115 от тях са в Москва. Най-известният продукт в менюто е „Биг Мак“, който се произвежда изключително от руски продукти.

Сокове „Rich“ от Coca Cola Hellenic (Гърция)

Производствените мощности на Coca Cola Hellenic се намират в Русия. 75% от съставките са руско производство. Концентратите и сиропите се внасят от чужбина, но те не попадат под режима на санкции.

Зеленият великан“ от General Mills (САЩ)

General Mills е шестият по големина производител на храни в света. Той има клоновете и производствените мощности в повече от 30 страни. В Русия, General Mills е известен със своите консервирани зеленчуци, продавани под марката "Green Giant" „Зеленият великан“ (зелен грах, домати, фасул, царевица). Всички продукти обаче са произведени в страните, които са подложени на руските санкции. Грах, отгледан в САЩ, царевица - във Франция, боб и домати - в Италия. Въпреки това, тъй като забраната за внос се прилага само за пресни зеленчуци, консерви от зелен грах, и други продукти от тази марка не влизат в забраната.

Киселото мляко на Danone

Френският производител на млечни продукти Danone работи в Русия от 1992 г. Той е един от първите западни компании за хранителни стоки стъпили на руския пазар. Danone произвежда широка гама от млечни продукти. Един от най-известните марки на кисело мляко е Danissimo. Основната суровина за производството си е руско мляко. Компанията внася мляко на прах от Беларус и Латинска Америка. Danone увери, че няма причина за спиране от продажба на продукта в Русия.

Кетчуп Heinz от Heinz (САЩ)

Американската компания е известна предимно с едноименната марка кетчуп. Кетчупът за руския пазар Heinz произвежда в собствен завод в района на Ленинград. Основната суровина за производство е доматеното пюре, внесено от Португалия. Въпреки това, доматеното пюре, не е включена в списъка на продукти, забранени за внос в Русия. Всички други компоненти, необходими за производство на кетчуп, като например сол, оцет и подправки, са от руски произход.

В Русия, компанията работи от 1993 г. и е една от най-големите производители на кетчуп, сосове, майонеза и бебешка храна.


Котешката храна Whiskas от Mars Inc. (САЩ)

Американският производител, известен със своите шоколади и дъвки, също произвежда и широка гама от храни за животни под марката Whiskas, Pedigree, Sheba. Всички тези продукти са произведени в завода на руската компания в Подмосковието. В храните за домашни любимци се използват месни продукти, произведени в Русия.

Шоколад Alpen Gold от Mondelez Int. (САЩ)

Американският хранителен гигант, по-рано беше известен като Kraft Foods. Един от основните продукти на компанията е шоколад, произведени под марката Alpen Gold, Milka, Tablerone. Alpen Gold шоколад няма да изчезне от руския пазар, сигурни са от компанията.

Шоколадът е произведен в руския завод. Какаото идва от Гана и Кот д'Ивоар, млечни продукти не се доставят алпийски фермери, а от ферми в Русия и Беларус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания