Last news in Fakti

22 Август, 2014 10:26 10 488 5

Разцепи се магистрала в Мексико

  • мексико-
  • пукнатина-
  • магистрала

В момента няма версия какво е причинило пукнатината

Необичайно явление прекъсна ключова магистрала в северозападно Мексико, съобщава АП.

От дни в района се е появило необичайно геоложко явление с широчина от 5 м. и 8 м. дълбоко и простиращо се на протежение от над 1 км. .

Пукнатината, която се е появила миналата седмница, е прекъснала магистрала N26, водеща от Ермосио до Тихоокеанското крайбрежие. Превозните средства са били пренасочени по други пътища, защото районът е нестабилен, съобщава Скай нюз. От необичайното природно явление са били засегнати предимно фермери, които обикалят по второкласни пътища, за да продадат продукцията си на пазара.

В момента няма версия какво е причинило пукнатината. Местните власти смятат, че тя е следствие на земетресение, което е регистрирано миналата седмица. Геолози смятат, че изградена в района дига за напояване, може да е предизвикала разместване и разцепване на земните маси. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    5 1 Отговор
    Шистов газ нещо, туй, онуй проверили ли са?
  • 2 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ТОВА НЕ ПРИЛИЧА НА МАГИСТРАЛА
    МОЖЕ НЯКОГА ДА Е БИЛА НО ВИЖДАМ ЧЕ Е ОБРАСЪЛА С ХРАСТИ
  • 3 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    В МЕКСИКО ТАКИВА СА МАГИСТРАЛИТЕ ,ДА ИМ ВИДИШ ЧЕРНИТЕ ПЪТИЩА УЖАС
  • 4 javorrrrr

    3 0 Отговор
    Американците са виновни - системата HAARP
  • 5 Пламен Бакърджиев

    3 0 Отговор
    Всичко което сме гледали по фавтастични филми започза да се случва. Сега цепнатината е малка но това не означава, че ще остане такава. Да се готвим за по страшно. Народа има поговорка за огъня. Тези които си играят с природата е по страшно. Липсата на обема от газ и нефт които се извличат, почва да се проявява.
Новини по държави: