Last news in Fakti

8 Септември, 2014 18:34 1 199 1

Лондон праща жена за посланик в София

  • джонатан алън-
  • ема хопкинс

Великобритания праща нов посланик в София. Това става ясно от съобщение на британското правителство.

Ема Кейт Хопкинс ще смени Джонатан Алън като посланик на Лондон в София. Джонатан Алън ще продължи своето развитие в дипломатическата служба на Великобритания. Ема Кейт Хопкинс ще встъпи в длъжност от май догодина. В момента тя е директор на Инициативата за превенция на сексуалното насилие.

През 2014 г. е наградена с Ордена на Британската империя заради приноса си в превенцията на сексуалното насилие в засегнати от конфликти страни. Хопкинс е юрист по образование, но кариерата и в администрацията и вътрешното министерство е тясно свързана с проблемите на имиграцията, човешките права, ЕС, организираната престъпност и насилието срещу жени.

Като служител на британското министерство на вътрешните работи тя разви стратегия за борба с трафика на хора, която я популяризира чрез национална и международна кампания. Тя получи през 2008 г. наградата "държавен служител на годината" за изключителния си принос в тази област.

Ема Хопкинс е омъжена с две дъщери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    0 0 Отговор
    ДАНО НЕ Е ФЕМИНИСТКА....
Новини по държави: