Last news in Fakti

15 Октомври, 2014 09:46 2 454 2

САЩ и Русия разменят разузнавателна информация за Ислямска държава

  • сащ-
  • русия-
  • ислямска държава-
  • сергей лавров-
  • джон кери

САЩ и Русия ще си разменят информация за Ислямска държава, за да може да се води по-ефективна борбата срещу тероризма. Това заяви от Париж американският държавен секретар Джон Кери след разговор с руския външен министър Сергей Лавров, предаде АП. Сергей Лавров разкри, че около 500 души от Русия са се присъединили към джихадистите.

Двамата разговаряха над три часа. Кризата в Украйна, санкциите срещу Русия и борбата с тероризма са били част от темите, които са били обсъдени, уточнява Ройтерс.

Изтеглянето на руските военни от границата с Украйна е забележимо, отбеляза Джон Кери. Той припомни, че това е едно от условията, които Москва трябва да изпълни, за да бъдат вдигнати санкциите срещу Кремъл.

Източници от Държавния департамент по-късно посочиха, че Кери е имал предвид изтегляне на войски от вътрешността на Украйна, където Москва никога не е признавала, че е изпращала войници. Владимир Путин се очаква да се срещне с украинския си колега на форума “Азия-Европа”, който започва в Милано.

На срещите ще присъстват още германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд. Украинският въпрос вероятно ще е основна тема на разговорите.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери настоя за незабавно спиране на стрелбата около летището в Донецк в Източна Украйна и за изтегляне на всички руски войски и въоръжения от района, съобщават световните агенции.

Кери предупреди, че международната общност няма да признае никакви референдуми за самоопределение в Югоизточна Украйна, подчертавайки, че трябва да бъде възстановен суверенитетът по границата между Украйна и Русия.

Двамата политици са подчертали необходимостта за сближаване на позиции.

Сред останалите обсъждани теми са били епидемията от ебола, Афганистан, ситуацията в Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vika

    1 0 Отговор
    Как сладко чукат моабед двамката...

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "vika":

    Тези двамата, като си кажат здрасти и сумати народ дава "фира" по света...
Новини по държави: