Last news in Fakti

24 Ноември, 2014 21:58 2 734 15

Ердоган: Жените и мъжете не могат да бъдат равни

  • ердоган-
  • жените-
  • мъжете-
  • равни
Ердоган: Жените и мъжете не могат да бъдат равни - 1
Снимка: АП/БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган остро нападна феминистките в родината му, защото отхвърлят концепцията за майчинството.

На форум в Истанбул заглавен "Жените и правосъдието" президентът заяви, че жените не са равни с мъжете и биологичните различия между тях означават, че те не могат да имат едни и същи функции в живота, съобщи News7.

"Нашата религия (ислямът) определи позиция за жените – майчинството", казва Ердоган пред аудитория от турски жени, сред които беше и собствената му дъщеря Сюмейе.

"Някои хора разбират това, други не. Не можеш да обясниш това на феминистки, защото те не приемат концепцията за майчинство", заяви Ердоган.

Той e категоричен, че жените и мъжете не могат да бъдат третирани еднакво, защото това е "против човешката природа".

"Техните характери, навици и физика са различни... Не можеш да поставиш майка, която кърми бебето си, на равна нога с мъжете. Не можеш да накараш жените да вършат всякаква работа, която мъжете могат да свършат, както в комунистическите режими. Не можеш да им кажеш да излязат и да копаят земята. Това е против тяхната деликатна природа", смята Ердоган.

Преди време турският президент предизвика гнева на феминистките групи, като заяви, че всяка жена в Турция трябва да има три деца и предложи ограничаване на правата за аборт и за приемане на противозачатъчни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Резания

    3 2 Отговор
    Верно го е казал човека!! Само бой, е...не и сръПска музика може да вкара една жена вм пътя!!!
  • 2 Веселин Желязков

    1 2 Отговор
    Прав е
  • 3 тошибиян

    1 2 Отговор
    така си е
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Dios

    1 0 Отговор
    ТОЗИ ОЩЕ ЖИВЕЕ В 18 ВЕК ... ФЕС , НАША БОКСЬОРКА СТАНА СВЕТОВНА ШАМПИОНКА ПО ... БОКС , МИНАЛАТА СЕДМИЦА ГЛЕДАХ КАК ЖЕНИТЕ ВДИГАТ 160 КГ. ТЕЖЕСТИ НА СВЕТОВНОТО ПО ЩАНГИ В КАЗАХСТАН ...ВИЕ , ФЕСОВЕТЕ ТРЯБВА ДА ПРОГЛЕДАТЕ , ЧЕ СВЕТА Е ПРОМЕНЕН МНОООООГО ОТДАВНА ...
  • 6 Джон Смит

    1 0 Отговор
    Като нашите жени не искат да раждат, ще ни завладеят!

    Коментиран от #10

  • 7 Монго

    1 0 Отговор
    Този е по-опасен и от "ИДИЛ"...
  • 8 Едикой си

    4 0 Отговор
    "Преди време турският президент предизвика гнева на феминистките групи, като заяви, че всяка жена в Турция трябва да има три деца и предложи ограничаване на правата за аборт и за приемане на противозачатъчни."
    Ето как се прави политика.....е да не живеел в 21 век...ние като живеем в 21 век се вижда че изчезваме лека полека. ..Така че колкото и да не го харесвам този човека е прав донякъде.
  • 9 хищникът

    1 0 Отговор
    ЛОШ РЕПТИЛ
  • 10 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джон Смит":

    Напротив искат. Но не е възможно да се отглеждат деца в България с 1 заплата от 800 лв. и майчинство 300 лв. на месец.
  • 11 Монго

    0 0 Отговор
    Този на млади години са го гонили травистити...
  • 12 Ицо Багера

    0 0 Отговор
    На тоя трябва да му запазят място в местната психиатрия
  • 13 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Смеѝте се вие на Турция,мислете я за азиатска и изостанала,а турският локомотив отдавна е стъпил на правилните релси и тегли здраво.Турция има силна икономика 9-та в света,завладени пазари,които обучават кадри,силна армия и вътрешен ред.Турция може да каже ЍОК на които си поиска,ако това не е в неин интерес.Увеличава своето население,и своето развитие.Маи ние сме не за смях,ами за съжаление.

    Коментиран от #14

  • 14 Ituriel

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хрисофор Карамфилов":

    Силна икономика? Да, разбира се, след като САЩ наля безброй милиарди в нея, направи си бази, предприятия и частни американски инвеститори заляха пазара. Турците освен, че се съгласиха да станат подметка на сащ, друго не са направили за икономиката си. Относно армията, недей да бъркаш многобройността със сила. Колко военни разработки имат турците??? Колко нови типа конвенционално или не-конвенционално оръжие са разработили турците? А относно вътрешният мир няма да е лошо да се информираш за ситуацията в южната част на страната. Там кюрдите дори искат да основат автономия и от години наред тлее етнически конфликт, който "силната армия" не успява да потуши, въпреки, че редовно има действия там. Относно населението да, увеличава се, ама как няма да се увеличава, след като президента им настоява всяка жена да ражда по 3 деца, а ако съответната жена откаже, то мъжа и ще и бие няколко шамара и ще я принуди да го направи. И не, определено турция не може да каже "ЙОК" на който си поиска, защото изцяло зависи от САЩ, както икономически, така и военно и стратегически. Турция ако беше толкова развита както ти си мислиш, смяташ ли, че постоянно щеше да се напъва да влезне в ЕС? Защо една наистина развита и силна държава като Швейцария няма никакво желание и напън да влиза в ЕС, а турция има? Сам си отговори на този въпрос.

    Коментиран от #15

  • 15 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ituriel":

    Това което си написал е съвършено вярно но до към 1990-та година от години отношенията със САЩ са лоши , и на Ердоган му пращат оранжеви революции и се опитват да го свалят,Турция е препречила пътя на газопроводите за ЕС и това работи за руснаците,а руснаците са дали на Турция да търгува привилигировано с тях и турската икономика избухна.Когато имаш стока и силна икономика естествено е да търсиш пазарите на ЕС,да му мислят тези които вече нямат като нас.
Новини по държави: