Last news in Fakti

4 Декември, 2014 12:46 25 561 63

Путин към Ердоган: Писна ми от българите за Южен поток

  • южен поток-
  • путин-
  • ердоган

Сред причините е липсата на разрешение от страна на България да бъдат полагани тръби по дъното на Черно море край нейния бряг

Путин към Ердоган: Писна ми от българите за Южен поток - 1
Снимка: АП/БТА

Писна ми от българите. Имайки Запада и Европейския съюз зад гърба си, те ни предизвикваха и ни се противопоставяха. Те забавяха проекта. Това заявил Владимир Путин по време на срещата си с турския си колега Реджеп Ердоган.

Това разкрива турският в. „Хюриет“, позовавайки се на високопоставен дипломатически източник.

Това е казал руският президент Владимир Путин на турския си колега Реджеп Ердоган по време на срещата им на 1-ви декември, твърдят турски дипломатически източници.

Руският президент обяви края на проекта за газопровода "Южен поток" на съвместна пресконференция с Ердоган, като с изявлението си изненада дори най-близките си съветници. Той заяви, че сред причините е липсата на разрешение от страна на България да бъдат полагани тръби по дъното на Черно море край нейния бряг.

„Южен поток“ предвиждаше доставката на 63 млрд. куб.м. газ.

Неочакваното изявление на Путин шокира не само Москва, но и София, която очакваше да спечели около 400 млн. евро от транзитни такси.

След отказа си от „Южен поток“ Путин договори с Ердоган изграждането на ново трасе, алтернативно на „Син поток“. По него ще се доставят 50 млрд. куб.м. газ до Турция, а оттам до границата с Гърция и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост народ - слаба държава

    4 3 Отговор
    Прост народ - слаба държава
  • 2 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ НЕ СА ПОЛОЖЕНИ ТЕЗИ ГАДНИ ТРЪБИ НА ДИВИЯ ПЛАЖ ПАША ДЕРЕ

    Коментиран от #5

  • 3 Nqkoi

    4 4 Отговор
    Така ще е! На Путин му писна да се разправя с такива идиоти, като нас. Просто ние си го изпросихме. Сега вместо да прибираме по 400 млн. евро на година от такси и с тях да се попълват дупките в бюджета ще си бъркаме в носа. Айде сега Бойковистите да се кланят на л....то от Банкя.

    Коментиран от #7, #11

  • 4 199

    5 3 Отговор
    честит Ви студ....сърдете се на Плевнята и Боко

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дошo

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "199":

    Ти сега на студено ли си бе?

    Коментиран от #8

  • 7 Дошo

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Nqkoi":

    Какви $400милиона?Днес се разбра, че печалбата била 54 милона годишно.За да мине газопровода от тук ние трябва да участваме с 3.5 МИЛИАРДА.От къде да ги вземем?Ами ,,братушките" ни ги дават с лихва 4.5%.А сега сметни заем от 3.5 милиарда с 54милиона годишно колко години ще го плащаме.

    Коментиран от #9

  • 8 199

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дошo":

    трай малко докато падне хубаво снега да те видя как идиотски ще трепериш,а аз къде съм може само да ми завиждаш
  • 9 199

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дошo":

    ти колко искаш да ти кажат че ще е печалбата????????? турците да не са будали да подпишат за толкова малко

    Коментиран от #10

  • 10 бургазлията

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "199":

    Преди време Бойко се изтърва да каже,че печалба от тръбата ще има след 25 години.Та да те питам аз тебе отворко, за къв чеп да даваме трасе,да влагаме средства които нямаме и да чакаме печалба след 25 години? Турците да не мислиш ,че са подписали с такива условия каквито ние подписахме.Нашия договор го подписаха другарите от БСП в позиция -хвани се за палците пред Москва.Тръбата ще стигне до гръцката граница и от там пак трябва да се изпълни същата процедура ,защото и те са в ЕС,а и гърците страшно много се обичат с турците.

    Коментиран от #15

  • 11 FCK

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Nqkoi":

    Кой ви облъчи за тия 400, 600 млн на година, Борисов вчера пита в парламента някой виждал ли е договор с конкретни цифри и всички, включително и комунетата мълчат като на.рани. Ако ПУтин искаше бизнес щеше да се съгласи с третия енергиен пакет, но той иска геополитика. Чувствата са ни взаимни - писна ми от руснаците не само за поточето, но и за вечната им мръсна политика към нас. Та те си го признавали многократно - "газпром е основен лост на руската външна политика!" - аре баста!
  • 12 foli

    1 1 Отговор
    За 150 г братушките -няколко пъти обръщат палачинката. Няма ли голям интерес-сме трън в очите,а имали -армия вдигат война да водят и да ни освобождават.Както е казал бай тошо/не че съм му фен/ снижаване снитаване и тн.Ще клекне Пут.ин-така или иначе
  • 13 жоро бекъма

    1 0 Отговор
    не по странното е че и Гърция е в ес но там тя решава нещата докато тука сме подлоги!!!Гърците взимат по 5 милиарда наем за базите на нато а в България сме ги дали безвъзмездно защото тука пенсиите са по 200лв а в Гърция минимума е 800-900 евро и недоволстват.Дошо момче лошо кога ще се събудиш?
  • 14 Бухалчето

    0 1 Отговор
    Голямата политика въсщност е да си малък, но да знаеш как да лавираш между големите и накрая да си девствен ! Нас освен, че ни нае..ха, но и ни взеха кинтите ! Единственото радостно нещо е, че много известни другари се набутаха покрай този проект и сега ще боли...много ще боли. За съжаление ни се отреди и незавидната рола на предстоящо разпадане, предвид геополитическото виждане, че не сме надеждна територия ! Сбогом Татари !
  • 15 199

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "бургазлията":

    бургашки и на теб ти е изпилен мозъка-турция ти е близо и бягай да правиш вятър на бургиите за евтин газ...ти не разбра ли с овчия си мозък защо не подписаха за южен поток-май не си-не се разбраха кой да гепи парите а ти им вярвай че ще "имало" печалба след 25 години...простена да ти е простотията
  • 16 минаващ

    0 3 Отговор
    И на нас ни писна от Путин. Халал да му е Ердоган!
  • 17 Jack Bauer

    4 0 Отговор
    То на кой ли не му е писнало от "българи". Но от друга страна на Българите не им е лесно, от една страна натиска Русия, от друга ЕС от трета САЩ и на нас тук направо ни се "разказва играта". И в крайна сметка пак ние Българите губим транзитните такси. А относно "българите" от които на всички им е писнало ... #@&*^$@#, друго няма какво да се каже.
  • 18 stefan

    1 0 Отговор
    nema upraviya taya durjava
  • 19 mediator37

    1 3 Отговор
    Тези 400 млн. от транзитни такси са за срок от 38 години. Министърът от служ. правителство го обясни по телевизора. Като се махнат лихвите , които БЕХ ще плати на Газпром, защото БЕХ ще участва в проекта с пари на заем, се оказва , че всичко е за една мижава печалбичка от българска страна на годишна база, ама смешна, смешна, че чак не си заслужава тупурдията.
    Навсякъде на руснаците им режели зелките от транзитни такси, а при нас- пълен майтап.
    Е как няма да ги е яд, че не успяха да ни прекарат.

    Коментиран от #21

  • 20 mediator37

    0 1 Отговор
    Не съм русофоб, напротив, но ми се струва, че това е поредния кьорфишек на Газпром, изсрелян от Путин.
    Путин не е толкова прост, да се нахендечи на рязания турски гуй. Защото Турция е силна държава и ще пада дране на руски кожуси, не като при нас да ни подхвърлят жълти стотинки и да се нервят защо не им клякаме.

    Коментиран от #30

  • 21 Хрисофор Карамфилов

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "mediator37":

    Да обясниш тогава като толкова разбираш,как така тогава от син поток влизат в момента чисти 150 000 000. Сега син поток става излишен. Утре когато помолим Ердоган за малко газ,какво ще отговори искате по високи такси на тировете,я падни стани,правите акции срещу радикалният ислям,я падни стани,пречите на нашата политика за налагане на неоосманизъм,я падни стани ,и как помага това на Украѝна като и тя ще бъде заобиколена заедно с нас .

    Коментиран от #39

  • 22 тошибиян

    3 0 Отговор
    сега ни Ваня ни господ ще ни помага....политиците ни не са българи а бг е обре4ена отдавна тука спаснение няма тука е опасна територия, територия на напрежение
  • 23 Български емигрант

    1 1 Отговор
    повечето който коментирате тук, пууу няма да се оправите никога ще си тънете в мизерия и тва е все се смеете на другите държави но не се виждате че сме най-зле от всички тях. айде късайте г.зягите за 300 400лв на месец...
  • 24 ASD

    0 0 Отговор
    НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ЕРДОГАН ИМА НАМЕСА ЧРЕЗ ДПС В НАЩА ПОЛИТИКА
  • 25 кукера

    1 1 Отговор
    замазаха пак очите на Боко че ще го взимат в шенген -- старата му мечта - полесно д аминава трафика на наркотици ,.... и той забрави за южен поток ... точно приказката за моркова хахахаха

    само не разбрах как така за ЕС не е проблем тръбата да тръгне от Гърция ама не и от България

  • 26 бай хуй

    3 0 Отговор
    Не искаме АЕЦ защото бил опасен не знам си какво ама турците и румънците построиха по няколко ще кажеш ако нещо стене при тях нас няма ни засегне от цялата работа загубихме сега пак се направихме на големи играчи не разбраха ли тез умрелите политици че трябва да гледаме нашия си интерес а не какво ще ни каже Европейския съюз и Америка тях ги боли онези работи те искат балканите да са зле от край време сега Турция ще лапне пак някой и други милиони а ние ще си гледаме в празните джобове и ще умуваме .

    Коментиран от #32

  • 27 тошибиян

    0 1 Отговор
    Тиквата ако знае каква колосална енергия има в колайдера и какво прави материя и антиматерия ще забрави колко е опасна аец
  • 28 йордан иванов

    0 3 Отговор
    Путин е Пут*а
  • 29 тошибиян

    2 1 Отговор
    Путин ако е пуси тогава тукашните политици са подминали по смелост и дързост спряма чуждите такива многократно хаха
    незнам що за пуси си като имаш арсенал да изпратиш в небитието много планети
  • 30 Пепи

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "mediator37":

    "Защото Турция е силна държава и ще пада дране на руски кожуси, не като при нас да ни подхвърлят жълти стотинки и да се нервят защо не им клякаме."
    А ТАКА ето това е истината, но и освен че им се кланят българските участници предават и народа си - крият договорите, крият комисионните, а от друга страна са излъгали и руснаците, казвайки им че има "почва" за проекта
  • 31 ПРЕЦАКАНИ

    1 0 Отговор
    Дудук за нас Пара за Турците Да лапа народа
  • 32 Лапни Лайното Народе

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "бай хуй ":

    И без това милионите ще влязат в някой политически джоб :D Прецакани сме още от началото
  • 33 onq s konq

    1 0 Отговор
    Гаэ полэвам единствено эа эапалката си и иэобщо не ме бърка да мина на кибрит!
  • 34 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    Евала Бухалче....1 човек да знае на кой свет живее да вида тая година . наздраве ..... путин може да си позволи по тънки сметки и дълги. ще даде повечко за такси но руски компании ще строят АЕЦ ове в турция и НЕЗНАЙНО КАК ще спечелят конкурса пред френски канадски и бла бла фирми .....не го мислете Путин е бял президент на бяла държава която взима самостоятелни решения в СОБСТВЕН И НА НАРОДА СИ интерес . А турците още ги боли г.за от последното дране на руски кожух ....виж за нашия български г.з и кожух друг въпрос
  • 35 Japoneze

    0 0 Отговор
    Тоя Путин или много ни мрази,или играе някакви игрички!
    Като гледам Ердоган не е много усмихнат на снимката!
    Сега е времето Чичо Сам напук да налее малко парички в България,както наливаха в Турция навремето и турците дръпнаха,да им покаже как там където те налеят пари става рай-гледай Южна Корея ,Тайван!
    Ердоган си е жива проба американец - израснал и изучен там,ще им дърпат ушите на турците,нещо намирисва работата ,Рейгън казваше:
    "Турция -моята втора родина!"


    Коментиран от #36

  • 36 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Japoneze":

    Никоѝ няма да чака 7г.нашите да не могат да се разберат коѝ да прибере парите от ЮП.,а Русия няма време трябва да се заобикаля Украѝна.Русия никога няма да пусне газ по американските тръби.Точно така сега е времето над България да се излее рогът на изобилието от американски долари,ако това не стане поне ще си знаем,че тази територия е вече обещана на Турция.При сегашната ситуация след 30г. Турция ще е 100 000 000 ще и трябва територия.У нас ще има 1 500 000 българи със средна възраст 58г. 1 500 000 етнически турци и 4 000 000 помехамеданчени цигани които ще посрещнат Турция като освободител и с референдум по метода Косово и Крим ще припознаят новата си родина.НАТО ще се противи толкова колкото се противи за Северен Кипър, а на ЕС ще и трябват газопроводите през Турция и ще ни прежали.Както е казал Тургут Юзал ,пак ще си вземем България само че този път икономически.
  • 37 аяо

    0 0 Отговор
    инте,еса к.ати феса, 10 войни са водили, а сега станаха големи партньори!
  • 38 velik

    1 0 Отговор
    Браво Герб подържайте тази политика, Европа щте помогне за разлика от Путин - много му знае устата ,а колко години ве4е ядем европа щто не даде едно рамо през годините ,поне да можеше в Русия да се работи както в Европа а нещтастник ,Меркел с теб сме щте те слушаме, Путин из4езвай щте се оправим и без теб
  • 39 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хрисофор Карамфилов":

    Не че нещо разбрах от въпроса ти, но Турция и сега си прави с нас каквото си иска и без да й се молим, а тя да ни дава газ. По същата логика, ние като даваме на Турция ток, защо не правим и ние с нея каквото си искаме?
    А за Син поток истината е тази: Направи ли се Южен поток- нашият вече изграден Син поток става излишен и губим всички събирани сега транзитни такси- още един аргумент , че при тези параметри на транзитните такси Южен поток за нас е заробващ и вреден.

    Коментиран от #43

  • 40 123

    0 0 Отговор
    Хора, трябва да сме прагматици! Всеки тълкува съответните събития през "собствения си джоб". Дали е добре или зле отпадане строителството на "Южен поток", лично за мен ще видя по сметката си от "Булгаргаз"! Ако сметката ми стане по-голяма излизам веднага на протест за да свалим това правителство, ако сметката ми падне ще гласувам за тях!
  • 41 кгб

    0 0 Отговор
    Абе не разбрахте ли, че за народа и за плащачите никога няма да има!!!!
    Дори и да има някаква полза тя ще отиде директно в джоба на олигарсите комуняги, отделно са комисионните, с които ще се нагушат за някоя друга отстъпка! Те са на принципа"След нас потоп!"
    Пример Мариците, Дънди прешъс и т.н., примери, колкото си искаме!
    Докато ни управлява пост-тоталитарната сган с техните силоваци, България или по скоро българският народ никога няма да има полза от НИЩО!
  • 42 кгб

    0 0 Отговор
    Както казва един приятел " Още, като си се родил в България, вече си прецакан!"
    Лошото е, че с тези "изгодни" за определена група хора крадат бъдещето на децата ни! Това е кражба в бъдещето!
  • 43 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "mediator37":

    Не ти схванах логиката,погледни картата на Южен Поток и виж дали изобщо отива в Турция.В Гърция да,сега ще ни псуват и гърците,щото и тях ги правим зависими от Турция,все още не мога да повярвам,че от ЕС са толкова обезумели да оставят на Турция и трите ключа за диверсификация,според мен и на тях им доѝде като гръм от ясно небе и сега тепърва ще мислят какво да правят.

    Коментиран от #44

  • 44 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хрисофор Карамфилов":

    И ти гледай картата, но не само на изток. Точно заради отношенията с турците Гърция, Кипър и Израел обсъждат вариант за тръба под Средиземно море за доставки от находища в Израел. Като закара ПУтин тръбата в Турция на кой ще продава? На Иран, на Ирак или на държавите от Каспийския регион - всички фрашкани с енергийни ресурси. Ако има интерес от всички този коридор е осъществим, а направили се връзки между Близкия изток и Европа сети се за какво става въпрос - кои държави са там и какви природни ресурси имат...

    Коментиран от #46

  • 45 mediator37

    0 0 Отговор
    За Южния паток като едни посетители на изложба спорим дали картината е хубава или лоша, но никой от нас не я е виждал.
    Когато на пуубликата се представят проценти, лихви, обеми, глаголчета, съюзи "и/или" , "до", "над" , "под" и всичко на е лъснало на масата
  • 46 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Това за което говориш е колосален проект,коѝто не е по силите на тези държави за които говориш.Разстоянията по море са чудовишни,само за да се напълни тръбата ще отидат милиарди,коя банка ще застане зад този проект,колко години ще се строи,и ще бъде ли рентабилен,прочети защо спря Набуко,Залежите в морската част на Израел съвсем не са доказани,трябва да помагат още няколко държави с които Израел е в меко казано лоши отношения.Аз съвсем не съм против това да стане напротив,наѝ-малко искам да сме зависими от когото и да е но следя нещата и поне на този етап ми се струва нереално,дано да не съм прав.

    Коментиран от #62

  • 47 Кобрата

    1 0 Отговор
    Путин да си е*е майката...писнало ми е само да слушам за този аучен кр*тен.
    Сега не стига лимузината му за 134.млн euro ами ще ни държи и тон за'' синьото гориво'' от къде ще минава.
    Ами как...той ще се ощети ако вместо 63 млрд. кубически метра газ успее да продаде едва 50 млрд това неговото е безбожие

    Коментиран от #54

  • 48 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Някога в годините на комунизма,учителката задала въпрос на класа.Деца коѝ е наѝ великият човек на света.Иванчо вдигнал ръка и отговорил Ленин другарко,учителката доволна му писала 6.Иванчо седнал,извадил снимката на Маѝкъл Джексън и казал тихичко,сори Маѝкъл бизнес.Или иначе казано закона на търсенето и предлагането,само конкурентен газопровод,на конкурентна цена,иначе колкото повече плюем повече ни влиза.
  • 49 Цецо

    1 0 Отговор
    През Дедовия ни е и за двамата. Ако искат и до Луната да направят гЪзопровод. К`во ни занимават с тия глупости вече 6 години? Ще ни паднат пищаците ли като пуснат тръба до Турция? Или ще ни пораснат, ако е през България? Дреме ми, че някаква хранилка на политкласата се е провалила.
  • 50 лимонад

    0 1 Отговор
    kъде е Русия, къде сме ние, че да се е.аваме с проектите им. Точно това си търсехме толкова години. Не разбирам защо е това ослушване сега .... няма 20 години да ни чакат да се наканим....

    Коментиран от #52

  • 51 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ако наистина находището в българската част на Черно море се окаже толкова голямо колкото предполагат проувателните гаэови компании,тогава ние ще прокарваме тръбите по каквито трасета си искаме.И естествено първата ни работа ще е да подбием цената на руския гаэ и да им вэемем паэарите-поне европейските:)
  • 52 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "лимонад":

    50, щото си даваме гъзето, на който ни падне и от ЕС ще ни шляпат ако кажем ДА, а руснаците ни теглят м..ната ако кажем НЕ, плод на каъдрните ни политици
  • 53 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    i na nas ni pisna ot vas komunisticheski
  • 54 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Кобрата":

  • 55 Japoneze

    0 0 Отговор
    Великата Руска "Обич"!
    America, F.ck Yeah!
  • 56 Japoneze

    0 1 Отговор
    Ако Янките бяха влезли 1945 год в България,щяхме да бъдем съвсем друга държава сега,а не да ни управляват сега децата на Комунистическите Мекерета-пу!
  • 57 диан

    0 0 Отговор
    и на мен ми писна от българи
    ама на родина
  • 58 alkap

    0 0 Отговор
    Кви янки аре оди у америката кат си толко тарикат $ да праиш
  • 59 свинята

    0 0 Отговор
    и щяхме да станем като ирак ако бяха влезли янките или като виетнам
  • 60 Poirot

    0 0 Отговор
    А колко работни места щяха да се отворят още ?
    Даже и да няма голяма чиста печалба, това че хората щяха да си изхранват семействата е достатъчна причина да се подпише договора. Но не, щом няма лапачка за едни, няма да има за никой.
  • 61 todor

    0 0 Отговор
    Браво Вова, така трябва.Ама и тия продажни наши политици ако ги сложиш на място.
  • 62 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Хрисофор Карамфилов":

    Има проведени вече срещи между Гърция, Кипър и Египет за енергиен съюз. Израел също е заинтересован. Като се вземат предвид тези държави и се разгледа картата в региона ще се види, че разстоянията не са по-големи отколкото беше планираната подводна част на Южен поток – 930 км. Но всичко по темата предстои. Гърците показаха зъби на вчерашното посещение на Ердоган така че ще видим!
  • 63 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Дано да се случи,и дано се открие нефт и газ и в нашите териториални води и наѝ важното това да стане преди руско-турският проект,защото ако руско-турският проект стане първи ,син поток спира,и Гърция,Сърбия,Македония и др. искат не искат ще трябва да купуват от Турция,аз между другото чух,че са натиснали Румъния да ни дава газ,ако тръбата през Украѝна спре ,тава е добра новина,на фона на няколкото лоши.
Новини по държави: