Last news in Fakti

27 Декември, 2014 20:50 4 035 21

Британците искат да се отърват от ЕС, а германците – да си върнат марката

  • ес-
  • евро-
  • анкета

Великобритания е първа на опашката за излизане от Европейския съюз. По последни данни над половината от жителите на Обединеното кралство не искат да имат нищо общо с континентална Европа, съобщава руското издание „Вести”. И те не са единствени. Аналогично допитване в останалите страни от ЕС показва, че далеч не всички искат да живеят под диктата на Брюксел.

На второ място, след британците, най-много от Съюза искат да излязат холандците – 42% от тях не желаят да са част от голямото семейство, сочи проучване извършено по поръчка на Gallup International. Трети в класацията са гърците. От всички анкетирани 34% не искат да са в ЕС. На следващо място с 29% са французите, а на четвърта и пета позиция са Германия и Италия, съответно с 27% и 25%.

Резултатите получени на Острова са добър коз за британското правителство, което настоява за реформи в ЕС. Премиерът Дейвид Камерън обещава в страната да има референдум относно членството й в ЕС. Местното население е най-недоволно от наплива на имигранти от най-бедните държави, членуващи в Съюза. Отначало това бяха поляците и идващите от региона на Балкита. Днес са румънците и българите. „Няма нищо расистко в това, че настояваме да се отстоява правото да искаме самостоятелно да контролираме своята територия и сами да решаваме кой и колко да преминава нашата граница”, обяснява Найджъл Фараж, депутат в Европарламента и лидер на Партията на независимостта във Великобритания. През 2014-а на Острова рязко скочи рейтингът на въпросната партия. Фараж призовава британците да напуснат ЕС. Партията му победи в състоялите се тази година избори за Европейски парламент и в момента се е устремила за победа и в британския парламент. Там вече има двама депутати, които преди бяха в Консервативната партия.

Проучването на Gallup International показа недоверие и към единната валута. Да се откажат от еврото днес са готови близо 70% от датчаните. Повечето гърци също искат да си върнат драхмата. Дори 42% от германците желаят отново германската марка да е официална валута във Федералната република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    2 0 Отговор
    британци, холандци, гърци, французи.... какво разбират тия?! питайте украинци! те избиват 1/3 от собствения си народ само за да могат да си мечтаят за ЕС!
  • 2 Киро

    0 4 Отговор
    ...съобщи вестник "вести".
    Новини за ЕС от разни руски парцали за местното население, за да втълпят на пиянското си население колко е лошо в ЕС.

    За съжаление по-светнатите от пиянското население отдавна знае, че това са евтини глупости за глупаци и или се е изнесло към "гадния" ЕС или поне паричките си е спасило там.

    А разни тролове, като тоя под мене, може да продължава с опорните точки, спуснати от Масква! Само глупак може да им повярва.

    Коментиран от #3

  • 3 Васил Димчев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Gallup International ли са пиянското население, ве. Що не си пуснеш чалгата и отидеш да гледаш футболните изяви на боко тиквата комуниста.
  • 4 tarkalan

    0 1 Отговор
    Могат ли авторите да ми посочат тази новина написана в немски или английски вестник?? Издание, дата.... Иначе Руските парцали ги знам!
  • 5 kucho

    0 1 Отговор
    Аз пък бих желал да видя подобни данни в Руски и западни медии едновременно . Тогава бих повярвал . Да гледаме само едната гледна точка и да се водим по нея е смехотворно .
  • 6 mediator37

    1 0 Отговор
    И аз искам да излезем от ЕС за да се отървем от монополи, малцинства, престъпност. Да си пуснем атомните реактори, да си възстановим армията, да накараме циганите да работят, децата ни да четат книги, а жените ни да раждат.
    Че с тези калпави европейски закони - отиваме си.
  • 7 Миро

    1 0 Отговор
    Не законите, а ние сами сме си виновни за положението. Иначе гражданите на споменатите държави наистина са за излизане от ЕС. Поне според думите на студенти от тях. Хората с акъл в главата виждат, честно заради гейския ЕС икономиките буксуват, толеранстия към м...лите, напълни се с арабели и лошото тепърва предстои...
  • 8 AVTORITE

    0 0 Отговор
    Могат авторите да посочат...
    http://www.wingia.com/en/news/vote_today_would_see_britain_exiting_eu_win_gallup_international_survey/198/
  • 9 onq s konq

    1 0 Отговор
    Някакси иэлиэа че като се махнат тия държави,начело на ЕС автоматично эаставаме ние по липсата на друг!Тогава София ще стане Брюксел,а вместо с.Шенген ще има Монтана или Перник.Но най-важното:НИЕ ЩЕ РАЭПРЕДЕЛЯМЕ ЕВРОФОНДОВЕТЕ...по нашия си начин и няма да има нито един спрян-гаранция:)
  • 10 varna

    0 0 Отговор
    май ще се окаже вярна старата югославска поговорка, че в който съюз влезе българия, се разпада.
    само не знам кой ще ни върне проекти като, южен поток, бургас александрололис, белене.
  • 11 Киро

    0 2 Отговор
    Съветските тролове (2-3 броя тук) само сменят имената и пердашат едни и същи глупости!
    Искали, милите те шумкари, да им върнел някой пропаднали проекти, като Бургас Александрополис, Белене, Крмиковци и др.
    Още не могат да схванат с ограничените си кумунистически кратуни, че в нормалните държави нещо се прави, ако има печалба от него! А не щото Путаранин е казал и ратаите му олайват нета веднага с елементарна пропаганда!

    Искали те народите да излизат, хахаха, чул някой от някъде как друг се оплакал и веднага заявяват - "народите искали".

    Или оня, дето си мисли, че като излезем от ЕС ще сме си оправили раждаемостта и престъпността - ми вожда ви слънце Путаранин никога не е бил в ЕС и като гледам раждаемостта и престъпността по-зле от България. Някакви заучени отговори на този факр, другари?

    Жалки сте, болшевишки тролове!
    Гледайте си там пропадащите хартийки, наречени рубли и евразийския съюз и кройте планове за нова национализация, не се бутайте там, където се мисли.
  • 12 Монго

    0 0 Отговор
    Кире спри се с тези комунисти /впрочем в Китай май правят БУМ/, поработи малко над себе си, дай хляб поне на още 10 човека, създай поне две деца /че намаляхме нещо/, пък после нека комунистите да са ти криви след 25 г. демокрация. Аз това го направих, а ти...
  • 13 Киро

    0 2 Отговор
    Трол, Китай е всичко друго, но не и комунистически режим!
    Там са най-големите капиталисти сега. Тия глупости как комунистите в Китай правили бум го разправяй на пенсионерите гласоподаватели на бсп и атака.

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 14 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Трол, хайде разрови се малко в историята, кои са Карл Маркс и Фридрих Енгелс, от какви семейства са. Кой уреди връщането на Ленин в Русия, кои бяха управляващите на болшевиките /списъка с евреите, то и не са евреи в Русия а хазари-ешкенази/. Айде малко култура и интелект, пък после си викай трол на онова, на слабините ти...
  • 15 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    И си поправи правописа-"...кумунистически кратуни, ...", защото кУмунизма е почти, като комунизЪма. С бай Тошо май сте на един акъл.... Ох, аман от умници...
  • 16 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Ха, ми там си управлява комунистическата партия. Прочети им конституцията /в оригинал/ ако невярваш. ККП, иман си "Секретариат на ККП", имат си "Постоянен комитет на ККП", имат си генерален секретар на ККП- Си Дзинпин,Киррчоооо
  • 17 Киро

    0 1 Отговор
    Тролчета, това, че уж в Китай има комунистически режим, не означава, че той на практика съществува!
    Откога в комунизма има предприемачи, богаташи, крупни частни собственици работодатели, лична собственост?

    Знам, че няма какъв довод да извадите, Китай и Русия са всичко друго, но не е комунистически режими!

    Айде, другари тролове, отивайте да "четете китайската конституция в оригинал", че да измислите отговор!

    Коментиран от #19

  • 18 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    В Китаѝ,формата на управление е така нареченият „държавен капитализъм„
  • 19 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Киро":

    трол, чета ти простотиите не мога да спра да се давя от хилене - от къде пък извади тая тема за комунизма, китай или русия? статията е за това, че ЕС се разпада, какво общо има комунизма? какво общо има китай с русия?

    Коментиран от #21

  • 20 гост

    0 0 Отговор
    Браво на тях ! А ние сме под Американско робство и нищо неможем ! Ще чакаме Чичо Путин да ни освободи !
  • 21 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "европеец":

    от теб по-големи простотии тук не е писал,поне в последните 4 месеца!стигаш до там като шопа в зоопарка да отричаш очевидното ,а ес ще се разпадне ама друг път!има огромна опашка от чакащи ,пред вратата му държави ,които искат да влизат и ни една дето да прави опити да излиза,но дори и да излезе една или две това няма да го събори.