Last news in Fakti

6 Март, 2015 15:32 2 737 6

Чехия е готова да върне на Полша територии

  • чехия-
  • полша-
  • граница

Земи, които в момента се чешка територия, скоро могат да преминат под юрисдикцията на Полша. Новината съобщи министър-председателят на Чехия Богуслав Суботка. Взетото решение чешките власти обясняват с желанието да запазят добрите си отношения със съседите. Все още няма коментар по въпроса от полските власти.

През 1958 г. Полша е предоставила на тогавашна Чехословакия 1205 хектара земя. По-късно са й били върнати 838 хектара. Чехите, както пишат полските информационни агенции, са предложили тогава не да върнат, а да заплатят паричната равностойност на въпросните територии. Към днешна дата чешките власти обаче са съставили списък със земите, които да бъдат върнати на поляците. Той ще бъде предаден на полската страна и в скоро време ще започне обсъждане между работни групи на двете страни.

В интервю за чешките медии Суботка заяви, че Полша ще получи обратно своите територии, но подробностите засега се пазят в тайна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    0 0 Отговор
    Голям "праз"!
    Нали говорим за ЕС!?
  • 2 Дядо Поп

    0 0 Отговор
    Аз мисля,че ние сме заграбили цялата си територия от Канада и трябва да им я върнем.

    Коментиран от #5

  • 3 999

    0 0 Отговор
    Сега Румънците може да ни върнат Добружа.
  • 4 танашиба танахака

    0 0 Отговор
    Хитлер и Сталин /лека им пръст/ и те трябва да си търсят земите от полша
  • 5 абориген

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Поп":

    Мисля, че нещо грешиш! От Френска Полинезия сме я заграбили и на тях трябвя да я върнем, че да си правим трампа на морето с океана.
  • 6 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Лошо,обикновено държавите променят териториите си преди воина ,по време на воина и след воина.