Last news in Fakti

16 Март, 2015 13:43 2 357 27

Порошенко зове за бойкот на световното по футбол в Русия

  • украйна-
  • донбас-
  • световната купа-
  • русия-
  • сепаратисти

Над 100 германски граждани се бият на страната на проруските сепаратисти в Донбас

Порошенко зове за бойкот на световното по футбол в  Русия - 1
Снимка: АП/БТА

Водещите национални отбори по футбол трябва да  бойкотират Световната купа по футбол, която трябва  да се проведе през 2018 г. в Русия. Този призив  отправи в интервю за германския в. "Билд"  украинският президент Петро Порошенко.

Според него това се налагало заради военната  намеса на Москва на страната на проруските  сепаратисти в Донбас.
"Мнозина казват, че е нужно да се раздели футболът  от политиката. Но как това да стане? Най-силният  клуб на Украйна - донецкият "Шахтьор" е принуден  да играе домакинските си мачове в Лвов. Това е на  1200 км от родния стадион. Това се налага, защото  руските войници превзеха Донецк.

Струва ми се, че световното по футбол през 2018 г.  в Русия трябва да се бойкотира. Докато руската  армия се намира на територията на Украйна, не може  и дума да става за провеждането на Световната  купа", отбеляза Петро Порошенко.

След началото на конфликта в Украйна редица  европейски политически деятели се обявиха за  бойкот на световното по футбол в  Русия. Вицепремиерът на Великобритания Ник Клег  също се присъедини с призив за бойкот на спортната  проява в знак на протест срещу намесата на Русия в  Украйна.

Пред в. "Билд" Порошенко разкри, че при своята  предстояща среща в Берлин с канцлера Ангела Меркел  ще настоява за разширяване на германската  несмъртоносна военна помощ за Киев. Той посочи, че  последното договорено в Минск примирие е било  нарушено от Русия над 1000 пъти. При тези сражения  са били убити 68 украински войници, а други над  380 са били ранени.

Според Порошенко единственият начин за мирно  регулиране на конфликта в Донбас е изтеглянето на  редовната руска армия. От друга страна Киев ще иска от Берлин повече доставки на радари, дронове, очила за нощно виждане, защитна екипировка и други средства за комуникация.

Над 100 германски граждани се бият на страната на  проруските сепаратисти в Донбас, разкрива в. "Велт  ам зонтаг". Повечето от тях са се преселили в  Германия от бившия СССР. Много от тях имат и   предишен военен опит.

Само преди седмици  тайните служби на Германия  разкриха, че 400 германци вече действат в Сирия и  Ирак. Петима от германските джихадисти вече са  извършили самоубийствени атентати.
Германските неонацисти се подвизават предимно в  източната част на страната. В западните провинции  доминират джихадистите, някои от които се  превръщат в масови убийци, коментира „Дойче веле".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 1 Отговор
    Тази жалка и лъжлива марионетка казва това което му наредят от централата на световният тероризъм във вашингтон.

    Още на зимните олимпийски игри хусеин обанана II врещеше за бойкот.

    Самият бойкот на олимпийски и други спортни прояви е форма на гнусен тероризъм и настройване на нациите една срещу друга. Но такава им е класата на развитие на терористите. Народите или трябва да им се подчиняват и робуват или се налагат санкции, блокади, терор, геноцид.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Монго

    1 0 Отговор
    Ако не беше жалко, щеше да бъде смешно.
  • 3 Едикой си

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Така е! Западните терористи с нищо не се различават от тези с брадите..
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    Аз предлагам да бойкотираме бойкота, който бойкотира бойкота.
    П.П. Бойкота няма нищо общо с Бойко...
  • 5 стратокастър

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Абсолютно съм съгласен с Бай хой !Гнусен не ами гнъсен тероризъм е това !Справка бойкота на олимпиадата в Л ЕИ 1984година!Освен че гнустите тепористи- Руснаците не отидоха но забраниха и на нас да отидем/а имахме 4-5 потенциални златни медалисти/ !!!Е на това му се вика лизане /ако щете на задници ако щете на предници /Прав си бай хой дори когато висиш!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Владислав Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "стратокастър":

    Да, така беше и не само на нас, забраниха и на другите соц. страни, само румънците не ги послушаха и взеха участие на олимпиадата ЛА, която за тях стана най успешна. Такива бяха времената 1+1 беше = на 2, но ако партията нареди, можеше и да е = на 3....
  • 7 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стратокастър":

    Имаш 4-5 медалисти на куково лято. Ако визираш щангите, там е каквото каже федерацията, ако я нямаше зад нас Русия /тогава СССР/, щеше да има едни допинг проби та свят да ти се завие. Щяха да кажат, че нащи спортисти са яли кекс от Холандия с канабис, докато са смъркали кокаин и инжектирали хероин. Или си много малък, или си с ограничен интелектуален кръгозор, а може би и двете. Справка, първенствата след демокрацията, когато нищо не зависеше от нас...

    Коментиран от #11

  • 8 Venom

    2 0 Отговор
    Първо тъпите Американци бойкотираха Олимпиадата в Москва 1980 г.,после ние,е кой първи се осира,пак господарите на света Хамериканците,ама не са яли к..а на руснацита,но както е тръгнало скоро ще го налапат мощно с кайсиите!
  • 9 стратокастър

    0 1 Отговор
    Нас братушките ни спиран за олимпиадата!!!Американци те не са !!?

    Коментиран от #10, #18

  • 10 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "стратокастър":

    Краварите бойкотираха-тиквенираха олимпиадата в Москва през 1980година и последва отговора от 1984 година.
    Това май е неудобен факт за тъпите герберасти.

    Каквото почукало, такова и се е обадило.

    Въпроса че тоя жалък папагал повтаря заповедите на световните терористи от вашингтон. Малко ли им е това което се случи че си и просят още.

    Битият и еваният насиштане нямат.
  • 11 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Монго":

    Дааа, добре си спомням как стояха зад нас руснаците ! Особенно на сеулската олимпиада 88 -ма г. когата бългпрските щангисти в първите 4-5 категории доминираха, а единруски треньор се бе скрил в тоалетната с една камера да снима как нашите правят шмекерий и сменят допинг пробите. После нагло ни издаде и всички наши златни медали ги дадоха на руснаците (СССР) защото те стояха зад нас. Но не е най наглото това, че той ни е "изпял", а това че това ноу хау е чисто руско изобретение и същите номера с подменките на д. пробите са ги правили и руснаците. Тази история ми стана известна наскоро от едно интервю, с връзка на един допинг - скандап със същия този треньор - предател в което той гордо се хвалеше как 25 г. назад изоблечил българските щантисти, но без да изпитва дори и капка срам и си призна, че същите номера са ги правили и те.
  • 12 стратокастър

    1 2 Отговор
    РУСИЯ СПИРА БЪЛГАРИЯ ОТ ОЛИМПИАДА ФАКТ !!!Дори и ПЛАТЕНИ СИДЕРАСТИ не могат да то отрекът?

    Коментиран от #14

  • 13 споко

    0 2 Отговор
    Споко, световно в русия няма да има,до тогава нея просто няма да я има
  • 14 Ахмед

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "стратокастър":

    Платени че и не платени Сидерасти ще отрекат всичко, те имат своя идеология и отговор за всичко
  • 15 Ахмед

    1 2 Отговор
    Ако Пу.ин е на власт световно със сигурност няма да има ! Те няма да ходят да се стрелят там

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГЕРБ

    2 1 Отговор
    Порошенко зове за бойкот, но няма кой да го чуе!
  • 18 Истината боли

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "стратокастър":

    Теб няма нужда да те спира никой!

    Ти сам се спираш!

    България се хвали, умна нация били!?

    Коментиран от #19, #21

  • 19 До истината боли

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Истината боли":

    Вие руснаците, като ви се изпразни торбичката с глупостите и няма вече кво друго да напишете, започвате разни обиди да сипете. Но знай, те това твое последно изриченийце точно за теб се отнася .
  • 20 1234

    2 1 Отговор
    Защо бе д...льо,какво общо има скапаната политика със спорта,или като те е яд,че не можеш да направиш нищо с твоите посредствени политически възможности ,,призоваваш,,какво призоваваш подканяш американците да убиват още от твоите сънародници ли какво,как може алчността за власт да ви заслепява толкова вас политиците,че избивате народа си,ей на оня свят няма да занесеш нищо от това което ще ти дадат от америка,пък и как ще обясниш пред светия съд за какво са ти го дали!?
  • 21 стратокастър

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Истината боли":

    Хвали се българия хвали се но сидерастите от третия пол крякат и се самозаблуждават че са много!Сидерасти от всички страни съединявайте се !/вие си знаете как!/
  • 22 909

    3 1 Отговор
    Путюшенко теб няма кой да те пита за световното .ами гледай да не ти взеимт и Киев .
  • 23 Киро

    0 2 Отговор
    Пълен бойкот на Путю и неговите г.зоблизци! Хак да им е, да се връщат в 19-ти век и да си внасят скапани китайски стоки срещу петрол, а когато населението обеднее и озверее, комплексираното джудже ще висне на някой стълб!

  • 24 бляд

    0 2 Отговор
    със тая убийствена политика която води путкин скоро ще висне като българска мартеничка на някой въже от своите друзя
  • 25 гост

    1 0 Отговор
    ПУТЕН Е ВЕЛИК !
  • 26 The Bear

    1 0 Отговор
    Много глупци са се изказали по тази статия, подтиквани от необосновано остро-дребнаво русофобство. Гледайте реалностите и си правете изводите - ако продължавате да лижете задниците на американците, може цял живот да не се отървете от вкуса на нещо неприятно в устата си! Имайте малко собствени мисли по националните интереси на България. Да, има за какво да се упреква СССР в миналото, но такъв беше нашия строй и всички последствия бяха плод на зараждането му десетилетия преди това и на идеологията му. Сега много се питам кое е по-добре, и като че ли това не е съюзничеството с ЕС и НАТО - загубихме много от хубавите страни на живота си. Ако някои млади и глупави хора тук, които някак си не могат да се въздържат от елементарните си коментари, си мислят че притежаването на няколко по-хубави вещи е признак на по-добрия живот - много се лъжат. Това им мислене е само доказателство за успешно промиване на глави (може и да липсват мозъци в тях). Животът не е смартфон, ЛСД телевизор и някоя 10-годишна европейска барака - то на времето и на запад ги нямаше тези неща, а колите им през 60-те и 70-те години не бяха толкова по-хубави от произвежданите в соца - открояването дойде после - след като соца не си развиваше автомобилостроенето. Но да не се отклонявам - глупаво е да се плюе сляпо който и да е. Реалността в момента е, че отдавна сме колония на САЩ, но скоро предстои да се усетят с пълна сила лошите и пагубни въздействия от това. И докато с Русия ни свързва обща история в много моменти, обща раса, религия, азбука, общ старославянски език, географска близост и т.н., със САЩ нямаме ама нищо общо - използват ни дистанционно за вадене на кестени от огъня, за човешка ферма, за плацдарм, за експеримент, подценяват интелигентността ни като сипят лъжлива пропаганда и т.н. Ще стане страшно ако не се противопоставим на САЩ - нашето златно правило трябва да е "Винаги с Германия и никога против Русия". ЕС и САЩ имат коренно различни интереси. ... А Порошенко е жалък идиот, който е забогатял по милостта на временни благодетели, разрешили и ръководили разширяването на бизнеса на който той е поставен "официално" начело. Като политик е жалък, незрял, инфантилен, смешен, извратен - пионка на САЩ - осъден на изгнание от собствения си народ. Украинската армия взе да се бунтува, много хора дезертират, а много се канят на Потрошенко да му светят маслото като се върнат.
  • 27 бай тошо

    0 0 Отговор
    ЗЛОБАТА НА ПОРОШЕНКО КРАЙ НЯМА