Last news in Fakti

25 Март, 2015 10:19 2 506 0

САЩ премахват десетки кубински фирми от черния си списък

  • куба-
  • черен списък-
  • сащ

Някои от фирмите са свързани с туристическата индустрия на Куба

Администрацията на американският президент Барак Обама е премахнала десетки кубински фирми от черния списък на САЩ за страни, които поддържат тероризма и наркотрафикантите, което е още една стъпка в процеса на подобряване на отношенията между двете страни, пише АП.

Министерството на финансите направи съобщението във вторник.

Някои от фирмите са свързани с туристическата индустрия на Куба, включително круизните линии и туроператорите. Някои от тях имат седалища в Панама, а други две в Съединените щати. Много кораби, премахнати от списъка плаваха под кипърски флаг.

На фирми и физически лица, които не намират в списъка на раздел "специално определени граждани" е забранено да правят бизнес в САЩ.

Вашингтон все още обаче не е отговорил на по-големия въпрос - отстраняването на правителството на Куба от списъка на тероризма.

Кубинците насояват за такова действие, в момента когато двете страни договорят условията за повторно установяване на посолства в столиците си.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА