Last news in Fakti

31 Март, 2015 08:24 637 0

Разследват за измама хора от партията на Льо Пен

  • марин льо пен-
  • измама-
  • национален фронт

Следователите подозират в измама сътрудници на членовете на ЕП от партията Национален фронт

Разследват за измама хора от партията на Льо Пен - 1
Марин льо Пен. Снимка: АП/БТА

Правоохранителните органи на Франция са започнали разследване на дейността на представители на партията "Национален фронт" в Европейския парламент. 29 членове на партията, ръководена от Марин Льо Пен, са заподозрени в измами, предаде Франс прес.

Разследването започнаq след като председателят на Европейския парламент Мартин Шулц поиска от Европейската служба за борба с измамите (OLAF) да направи проверка на информацията за възможно неправомерно използване на средства от бюджета на персонала на Европейския парламент на ЕС.

Според френските медии става дума за сътрудниците на членовете на ЕП от "Национален фронт", които получават повече от 10 милиона евро под формата на месечни заплати от ЕС, но така и не се появяват в Брюксел и Страсбург.

Лидерът на партията Марин Льо Пен категорично отхвърли всички обвинения, а самото разследване, нарече "политическа интрига", организирана в навечерието на изборите за местна власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: