Last news in Fakti

5 Май, 2015 08:55 1 106 0

Изхвърлиха Жан-Мари льо Пен от Националния фронт

  • жан-мари льо пен-
  • национален фронт-
  • марин льо пен-
  • изключване
Изхвърлиха Жан-Мари льо Пен от Националния фронт - 1
Снимка: АП/БТА

Френският Национален фронт изключи своя основател и дългогодишен лидер Жан-Мари льо Пен, съобщи в. „Фигаро“.

Това е станало на свикано в понеделник заседание на Изпълнителния комитет на партията. До форума се стигна след като през последните месеци сегашният лидер на националистите Марин льо Пен влезе в конфликт със своя баща, припомня в. „Монд“.

В изпратено до медиите съобщение се уточнява, че в момента се преразглежда и поста на почетен председател, който беше създаден специално за Жан-Мари льо Пен.

През последните седмици Жан-Мари льо Пен предизвика остра полемика във френското общество. В свое интервю за крайнодясното списание „Риварол“ той заяви, че нацистките газови камери в лагерите на смъртта са просто „детайл от историята“. Жан-Мари льо Пен заяви, че за него маршал Петен, който сътрудничил на нацистите по време на Втората световна война, е герой и трябвало в настоящето Франция да залага на подобни политици, а не на имигранти като премиера Манюел Валс.

От своя страна Жан-Мари льо Пен заяви, че ще използва всички средства, за да си върне партията и не приема решението, което било „писано под диктовката на дъщеря му“.

Анкета на сайта на в. „Фигаро“ показа, че близо 70% подкрепят решението за изключването на Жан-Мари льо Пен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА