Last news in Fakti

31 Март, 2015 10:10 1 879 0

Медиите показват чужда снимка над името на Андреас Лубиц

  • втори пилот-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • андреас лубиц

Андреас Гюнтер бил слисан когато видял снимката си да се появява в новинарски статии

Снимка на мъж, идентифициран погрешно като втория пилот на разбилия се преди няколко дни германски самолет - Андреас Лубиц, причини доста вълнения. Снимката, която е взета от Twitter, бе използвана от медиите да идентифицират мъжа, обвинен, че умишлено е разбил пътническия самолет във френските Алпи. Въпреки това, човекът на снимката е Андреас Гюнтер, а не Андреас Гюнтер Лубиц, пише сайтът inquisitr.

На 24 март, полет 9295 на Germanwings пътувал от Барселона, Испания за Дюселдорф, Германия, когато изведнъж летателната машина се разби във френските Алпи. Общо 144 пътници и шестимата членове на екипажа загинаха при удара.

В рамките на дни, разследващите определиха втория пилот Андреас Лубиц като отговорен за катастрофата. Въпреки че инцидента все още се разследва, служители смятат, че Лубиц умишлено е насочил самолета през планината.

Когато новината се появи, медиите разчитаха на социалните сайтове за информация, включително Facebook и Twitter, за да получат снимки на Андреас Лубиц. За съжаление, една от най-често използваните снимките е на грешен човек.

38-годишният Андреас Гюнтер бил слисан когато видял снимката си да се появява в новинарски статии за полет 9295 на Germanwings . Той се загрижил и притеснил особено много, защото всички го идентифицирали като Андреас Лубиц.

Гюнтер, който е готвач от Абруцо, заяви, че снимката вероятно е взета от Twitter профила на приятелката му. На оригиналната снимка, Гюнтер позира с родителите на приятелката си. Въпреки това, много медии отрязаха снимката и добавиха името Андреас Лубиц.

Както беше съобщено от ANSA News, Гюнтер очаква от медиите да признаят грешката си и да премахнат снимката. За съжаление снимката все още се използва за идентифициране на втория пилот. Гюнтер каза "изумява ме, че ... журналисти от цял свят, просто вземат информация от съобщение в Twitter без да го проверят."

Просто търсене в Google потвърждава, че мнимата фотография се използва от безброй информационни агенции.

Въпреки продължаващите объркване, Андреас Гюнтер не е ядосан. Той е просто изумен, че дезинформацията се е разпространила толкова бързо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: