Last news in Fakti

6 Април, 2015 17:59 4 121 7

Индийски пилоти се сбиха преди полет

  • самолет-
  • инцидент-
  • пилот-
  • бой-
  • air india

Пилот от индийските авиолинии Air India започнал да налага с юмруци командира на самолета минути преди полет AI611 с маршрут Джайпур-Делхи, съобщава изданието The Times of India. Източници споделят, че на втория пилот не му харесала молбата на капитана да се изяснят параметрите на полета, броят на пътниците, теглото на самолета при излитане и количеството заредено гориво. Той се нахвърлил с юмруци върху командира. От Air India признаха, че е имало спор между двамата пилоти, но отрекоха да се е стигало до бой.

Въпреки спречкването командира не е отменил полета. По закон командирът е длъжен да съобщи за подобен инцидент, но в такъв случай полетът е щял да бъде отменен. В прессъобщението се обяснява, че за да защити интересите на авиокомпанията и да не поставя пътниците в затруднено положение, командирът е решил да излети за Делхи.

Това не е първият инцидент с въпросния втори пилот. Преди три години той е предложил на командира на самолета „да излязат извън пилотската кабина, за да се разберат”, разказва източник на Air India. Преди година друг командир се е оплакал от грубото и неподобаващо поведение на втория пилот.

От 24 март поведението на пилотите се гледа „под лупа”. Причината е, че тогава в района на френските Алпи вторият пилот Андерас Лубиц от германската нискотарифна авиокомпания Germanwings разби самолет в планината. На полетът от Барселона за Дюселдорф имаше 150 души пътници, от които 6-членен екипаж. Разследването показа, че Лубиц е имал самоубийствени наклонности и е консултиран от пет психиатри. Инцидентът накара редица европейски и американски авиокомпании да въведат правилото за „четири очи”. То предвижда в пилотската кабина никога да не остава сам пилот. Ако единият от двамата излезе, то той трябва да бъде заменен с друг член на екипажа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Машо

    0 1 Отговор
    Я в Индия и самолети ли имат?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Венци

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Машо":

    Те имат 20+ превозвача, като накой от тях имат по над 100 самолета. За сравнение България Еър има около 10 самолета
  • 3 haha

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Машо":

    Те до Марс отидоха ти за самолети питаш
  • 4 Машо

    0 0 Отговор
    Да ама нямат пари да си купят хляб ! .аси и нещастниците!
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Да, ама пък имат акъл в главата, за разлика от теб и могат сами да си направят хляб, пак за разлика от теб!
  • 6 иван

    0 0 Отговор
    Хората напредват! Прочети нещо за Индия и.....БГА " БАЛКАН" го няма отдавна! Имаме и два военни самолета!
  • 7 Монго

    0 0 Отговор
    Сссиган работа...