Last news in Fakti

3 Април, 2015 13:25 3 660 10

Потвърдена е вината на Лубиц за сваляне на самолета

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings
Потвърдена е вината на Лубиц за сваляне на самолета - 1
Снимка: АР/БТА

Резултатите от втората черна кутия на самолета на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings показват, че пилотът Андреас Лубиц умишлено е свалил самолета. Данните от нея показват техническите параметри на машината преди катастрофата, съобщава в информация до медиите френското Бюро за разследване и анализи на транспортни злополуки.

„Първите получени данни показват, че намиращия се в кабината пилот е предизвикал снижаване и е променил настройките на автопилота като е увеличил на няколко пъти скоростта на самолета при снижаване”, обясняват в отчета си експертите.

При катастрофата на 24 март в района на френските Алпи загинаха 144 пътници и 6-членен екипаж. Лубиц е използвал момента, че командира на самолета е извън кабината, за да го свали.

Germanwings е дъщерна компания на германския национален превозвач Lufthansa. Тази година последната навършва 60 години от създаването си. Честванията на 15 април са отменени, а на 17 април в Кьолнската катедрала ще бъде отслужена тържествена литургия в памет на жертвите. На нея се очаква да присъстват президенти и министър-председатели на редица държави, чийто граждани са загинали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cccr

    1 1 Отговор
    Германците избиха милиони,какво остава 150.Бог да ги прости.
  • 2 ккк

    1 0 Отговор
    А пък руснаците не са убили нито един,а?Айде стига с тия глупости. Някои от нас ,много добре помнят кви ги вършеха братушките в Прага и Будапеща.Да не говорим колко от собствения си народ са избили.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ккк":

    Не съм чувал или чел руснаците да са нападали Германия. И сега не нападат никого.Спомена за 1944г. явно се промива успешно. САЩ деистват безапелационно.
  • 4 Неутрален

    0 2 Отговор
    В началото на “Студената война” – 1947 г. - Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ - заявява: "Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 Фанетемазалангата

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Неутрален":

    Май това се случва в момента и у нас
  • 6 миседниш накура

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Неутрален":

    адски си прав
  • 7 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Неутрален":

    Конспиративните измишльотини са присъщи на неуките хора! А култа към секса ако води до разложение, то как си се родил?
    Осъзнай се малко!!!
  • 8 Бай хой

    0 1 Отговор
    Джахидистите тръгнаха от ЕС и направиха ислямска държава, сега и терорист камикадзе също от хевропата. Това ли са евро-атлантическите ценности.
  • 9 иванов

    1 0 Отговор
    кьор фишек е цялата работа

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "иванов":

    Направо ме изумява човешката параноя и простотия! Как може да кажеш, че смъртта на 150 души, повечето от които са деца, е кьор фишек?
    Наистина си нихилист!!!