Last news in Fakti

15 Април, 2015 21:36 1 462 0

Самолетите да се управляват от земята

  • самолет-
  • катастрофа-
  • система
Самолетите да се управляват от земята - 1
Снимка: АР/БТА
Германската диспечерска служба Deutsche Flugsicherung (DFS) е предложила да се разгледат перспективите за създаване на система за дистанционно управление на пътническите самолети. Предлага се управлението на лайнерите от земята да се осъществява в екстремни ситуации.
Подобна система може да предотврати катастрофи като тази от 24 март 2015 г., когато вторият пилот на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings Андреас Любиц, разби самолет Airbus A320 със 150 пътници на борда в района на френските Алпи, е мнението на Клаус Дитер Шойрле, ръководител на DFS. Като основа за бъдещата система може да бъде взета тази, на която работят безпилотните летателни апарати. Изработването й ще отнеме повече от една година. "Това не е лесно решение. Първо трябва точно да се преценят всички "за" и "против" подобна система", допълва Шойрле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА