Last news in Fakti

22 Април, 2015 21:37 2 350 0

Лубиц е 100% виновен за катастрофата

  • самолет-
  • катастрофа-
  • любиц
Лубиц е 100% виновен за катастрофата - 1
Снимка: АР/БТА

Данните от двете черни кутии на катастрофиралия в района на френските Алпи самолет на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings на 24 март потвърждават 100-процентната вина на втория пилот Андреас Лубиц. Това заяви днес министърът на транспорта на Германия Александър Добринт. „Напълно ясно е, че вторият пилот съзнателно е участвал в ситуация, която да доведе до разбиването на самолет Airbus A320”, допълни той.

Записите от двете кутии потвърждават, че Любиц е бил в съзнание до последната секунда преди разбиването. При това той е избрал именно такава скорост и височина на самолета, които да доведат до разбиването. Добринт заяви, че през май ще бъде извършен тестови полет, който да възстанови случилото се на борда на фаталния полет от Барселона за Дюселдорф.

В самолета, който се разби в района на френските Алпи, имаше 150 пътници, от които 6-членен екипаж. Germanwings е дъщерна компания на германския национален превозвач Lufthansa. От своя страна, последната изплати компенсации на роднините на загиналите на обща стойност 250 млн. EUR. Водят се обаче и съдебни дела за допълнителни обезщетения. Германският национален превозвач отмени всички тържества по случай 60-годишнината от своето създаване. През тази година се навършват и 45 години от стъпването на Lufthansa на българския пазар, но вероятно предвидените събития по случая ще бъдат също отменени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА