Last news in Fakti

21 Април, 2015 12:14 1 681 5

САЩ отпуска на Украйна кредит за $1 млрд.

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • сащ-
  • заем

Украинците, които живеят като вътрешни бежанци, са 1 228 000 души

САЩ отпуска на Украйна кредит за $1 млрд., предаде АП. Вицепрезидентът Джо Байдън в телефонен разговор Петро Порошенко е обещал и хуманитарна помощ от $18 млн., уточнява Ройтерс.

От пресслужбата на Петро Порошенко потвърдиха за проведените телефонни разговори с Джо Байдън.

Тя ще се използва основно за бежанците.

Преди дни ООН излезе със статистика, че над 800 000 украинци са избягали в съседни страни от конфликта в Донбас. Близо 660 000 от тях са потърсили убежище в Русия, а 81 000 - в Беларус.

В същото време украинците, които живеят като вътрешни бежанци, са 1 228 000 души.

Други 6116 са загинали в конфликта в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    0 2 Отговор
    Сърцето ми е рана !!Никога не бях допускала ,че Русия може да извърши престъпление от такъв размер с народ който до вчера наричаше братски ! Даже на времето като разправяха , че елита на полската армия е избит от Сталин , в мен се прокрадваше нотка на съмнение , че е така ! Но сега вече , напълно вярвам !! Щом като, тази мижутурка Путин успя да маниполира 80% от руснаците , че са освободители на живеещите в Украйна , какво да говорим ?? Писмото на Денис Казанский ме потресе ! По-правдива пледоария за международният съд в Хага , не е нужна !!! До земи се покланям пред героизма на украинския народ !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ани ":

    божееее.... лечението: здраво хапчета, вързана за леглото и ни-ка-кво БТВ!!!
  • 3 вввввв

    0 0 Отговор
    хаха тва ли е 1 милиард... запалиха им страната за 1 милиард ..нека хубуу да видят ко ги чака .. подигравка
  • 4 хорхе коранейра

    0 0 Отговор
    Дам после и народни украински танци, ще искат да им се играят за тези пари. Земи тоя кредит ...
  • 5 Ь 7777

    0 0 Отговор
    Пояснение----статията меко казано лъже....Значи,САЩ предоставят гаранция за кредит от 1 млрд. долара--Това означава,че реално САЩ са само гарант на този кредит--ако някой го даде на Украйна.Просто е гарант,а недава пари--разликата е огромна.Реално вече никой не иска да дава някакви сериозни пари на Украйна-те потъват в бездънна яма.Дори МВФ и Евро-банката искат по-големи гаранции за парите си-за да дадът 1 млрд долара кредит--искат 1,7 млрд. долара гаранция...Но такова инфо няма да видите в нашите медии-защо ли???