Last news in Fakti

29 Април, 2015 09:15 1 557 2

Командоси блокираха база на Десен сектор

  • украйна-
  • десен сектор
Командоси блокираха база на Десен сектор - 1
Снимка: АП/БТА

Командоси от въоръжените сили на Украйна са блокирали база на Доброволческия украински корпус „Десен сектор“. Те дори са се опитали да разоръжат бойците, заяви лидерът на Десен сектор Дмитрий Ярош, цитиран от Интерфакс.

„Нашата база беше блокирана без никакво предупреждение от десантчици от 25 и 95 бригади, които са били подкрепени с бронирана техника и тежко въоръжение.

Били са разположени контролно-пропусквателни пунктове от току-що мобилизирани младежи. Те са спрели една от наши машини и са поискали от войниците да се разоръжат“, се посочва в изявление на Дмитрий Ярош, публикувано във вторник вечерта на сайта на Десен сектор.

Той съобщи, че за разрешаване на ситуация се е опитал да се свърже с началника на Генералния щаб Виктор Муженко. Последният обаче не си е вдигнал телефона.

„Очевидно е, че без заповед на Генералния щаб тази операция не може да се проведе“, заяви Дмитрий Ярош.

Той все пак е успял да говори с командирите на командосите на место. Те са го уверили, че няма да вдигнат оръжие срещу бойците от Десен сектор.

„Аз заповядах на всички части на „Десен сектор“ да не сдават оръжието си. Никой не може да ни забрани да защитаваме нашата родина и да се сражаваме срещу агресора. Няма да се поддадем на провокации“, съобщи Дмитрий Ярош. Той обяви, че като депутат ще настоява за подробно разследване на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Кимонов

    2 0 Отговор
    "Десен сектор" са чисто и просто башибозук- също като Аркановите тигри. Там държава няма да има, докато функциите й се изпълняват от паравоенни организации!

    Коментиран от #2

  • 2 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър Кимонов":

    принципно си прав,но сравнението ти е неточно.десен сектор са на всичките горещи точи в конфликта ,но никъде не са регистрирани кланета и етнически чиски,както бе в югославия.иначе си прав че доброволните формирования които се създадоха в началото на руско-украинския конфликт трябва да са под контрола на украинската държава,което се случи с част от батальоните.