Last news in Fakti

21 Април, 2015 21:35 1 657 2

Песков: Готови сме за диалог със САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • диалог-
  • путин

Русия може само да съжалява, че подбудител на тази политика е Вашингтон, подчерта Песков

Москва е готова на възобновяване на диалога и сътрудничеството със САЩ, ако инициативата идва от Белия дом. Това заяви пред журналисти говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Той не пропусна да отбележи, че Кремъл не е бил инициатор на прекъсването на двустранния диалог, а още по-малко на риториката на санкции.

„Русия може само да съжалява, че подбудител на тази политика е Вашингтон”, подчерта Песков.

По-рано американският посланик в Москва Джон Тефт заяви, че е нужно да се подкрепят усилията на тези, които искат да развиват сътрудничеството между Русия и САЩ.

Русия има важни общи интереси със САЩ. Това заяви в събота в интервю за  държавната телевизия "Русия" президентът Владимир Путин.

Имаме разногласия по ред международни въпроси, но в  същото време  имаме нещо, което ни обединява и ни кара да  работим заедно,  отбеляза Владимир Путин.

Фактът, че Русия преследва независима външна политика, независимо  от променящата се ситуация на международната сцена, доказва, че  Москва е надежден партньор, посочи Путин пред Сергей Брилев, водещ  на предаването „Новини в събота".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    1 0 Отговор
    Руснаците винаги са апелирали към диалог.Не съм русофил,но в последните няколко години,Москва има много по адекватна и смислена политика от "цивилизованият свят"......

    Коментиран от #2

  • 2 emo

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лъчо":

    jalkoto e 4e ima mn hora koito ne iskat ili ne mogat da go razberat tova