Last news in Fakti

22 Април, 2015 22:35 1 689 14

Сергей Лавров: Сините каски само ще разделят Украйна на две

  • сергей лавров-
  • русия

Ако в Украйна бъдат пратени мироопазващи сили на ООН, това ще  означава разделяне на страната на две части.
Това обяви руският външен министър Сергей Лавров.

В свое двучасовото интервю за три водещи руски радиостанции  "Спутник", "Говорит Москва" и "Ехото на Москва" отношенията със  Запада и кризата в Украйна бяха основните теми. Отношенията между  Москва и Запада са в най-ниската си точка от десетилетия заради  кризата в Украйна, призна Сергей Лавров.

Верен на своя стил той все пак отбеляза, че като непосредствен  съсед на Русия - Украйна трябва да бъде стабилна, приятелска  страна, която в никакъв случай не бива да бъде разкъсана на  части.

Лавров все пак обвини Киев, че налага икономическа блокада на  Донбас, не изплаща дължими суми и отказва да преговаря с  отцепилите се области.

Украйна може да съществува само като държава, която признава  многообразието на регионите, които влизат в нея. Искаме в Украйна  да има мир и спокойствие и затова е необходимо тя да бъде  запазена като единна държава, след като бъдат изпълнени  обещанията за децентрализация и бъде проведена конституционна  реформа.

За целта Киев трябва да се откаже от това, което нарича  унитарност и украинизация, призова руският външен министър. Той поиска Украйна да е неутрална. Темата за анексията на Крим била затворена за руската дипломация, а не дневен ред седяла ситуацията в Донбас.

Той смята, че САЩ използват ситуацията в Украйна, за да попречат  на партньорството между Русия и ЕС и на връзките между Кремъл и  Берлин.

Сергей Лавров посочи, че "Ислямска държава" е основна заплаха за  сигурността на Русия. Той обвини САЩ, че са виновни за  възникването на джихадистката групировка, както това е станало и  с "Ал Кайда".

По тази причина Кремъл доставя оръжие на Ирак и Сирия, за да им  помогне в борбата с "Ислямска държава", призна Сергей Лавров.

Той посочи, че след големите надежди в началото на мандата на  американския президент Барак Обама са настъпили много  разочарования, след които са последвали войни в Афганистан, Ирак,  Либия и сега срещу "Ислямска държава".

По тази причина за Москва е важно да продължи сътрудничеството  със САЩ в борбата срещу тероризма.

Политически анализатори отбелязват, че интервюто на Сергей Лавров  е знаково на фона, че той се въздържа от публични прояви.
За първи път топ дипломатът на Русия участва във формат „въпрос-отговор" по радиото.
Самият  Лавров отхвърли възможността да се кандидатира за президент на  изборите през 2018 г.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    След като се каже "А",редно е да се каже и "Б"-т.е след като Лавров "приэнава" че продава оръжие на Сирия и Ирак эа да се сражават с Ислямска държава,да каже и по каква причина продават оръжейни комплекси С-300" на Иран.Естествено че няма да каже,но поне да не си мисли че белите хора по света не энаят!А също и да не эаблуждава че "сините каски" щели да раэделят Украйна,эащото тя В МОМЕНТА СИ Е РАЭДЕЛЕНА!

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Бай хой

    1 0 Отговор
    Градешки С-300 са отбранително оръжие и прави чест на Русия че продава отбранителни средства на държави които са заплашени от терор от империята на злото.
  • 3 Кольо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Ама бедна ти е фантазията и си нямаш абсолютно никаква представа, колко е разделена!!! Аз комуникирам с хора от Таврия, Запорожие и Одеска област и всички плюят новата власт и Амирика и всички се надяват след Донбас да се отделят и те. Защо ли ??? Така ,че вземи си скрий главицата на тоя кон ........ под чула.
  • 4 asd

    0 0 Отговор
    Даааа, и калашника е играчка за деца до 12 години! А Зарин, Зоман и Табун са имената на герои от детски сериал! Абе, Бай ... , ясно е, че ти плащат за пропагандата, ама поне се постарай да си заслужиш хонорара. Много елементарно подхождаш в изказа, трябваше нещо по-патетично, поне едно "Ура, другари!" да беше типосал! Питам се дали със същото упорство би хвалил собствената си родина, вместо чуждата? Питам се и колко ли сребърника са нужни, за да стане човек чужд агент-провокатор?

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "asd":

    На тия въпроси ТИ можеш да отговориш от личен опит защото в момента агресора сащ са окупирали България и продължават да я колонизират. Предатели са такива подлоги като теб които се надяват на жалки сребърници от окупаторите.
  • 6 Киро

    0 2 Отговор

    Кольо
    Аз комуникирам с хора от Таврия, Запорожие и Одеска област и всички плюят новата власт и Амирика и всички се надяват след Донбас да се отделят и те.

    ========

    "Кольо" "комуникирал" - две лъжи в две думи!
    И тези глупости, как искали и други да се отделят са толкова верни, колкото и глупостите за "огромния рейтинг на Путин в Германия и САЩ".

    Смешници, кажете на сводките от Масква да ви пратят нещо по-достоверно, че на тия ви глупости се хващат само разни дърти комунистчета и разни празноглави елементи!
  • 7 Киро

    0 2 Отговор

    Бай хой
    заплашени от терор от империята на злото.

    =====

    Само дето явно още не си разбрал на кого казват "Империята на злото" в свободния свят!

    Коментиран от #10

  • 8 asd

    0 1 Отговор
    До коментар №5
    Като ти гледам умствения капацитет и лексиката май по-скоро си атакистче, но в твоя случай е все едно. Така или иначе за всички е повече от ясно, че си хоноруван антибългарин, с интелект достоен за собственото си поприще. Честито, Байчо, продваш България, тая същата дето е дала живот и битие на баща ти, който с гордост те е вписал "българин" в родилното отделение, но ти и тези като теб завинаги ще си носят кавичките за националната си принадлежност!
  • 9 европеец

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    че Русия някога крила ли е, че продава оръжие на Сирия и Ирак? и на още половината свят! руското оръжие е най-доброто в света, а воюващите държави имат нужда от оръжие както никой друг! кое му е лошото на С-300 в Иран? С-300 може да свали всичко, що лети във въздуха НАД ИРАН, ако не искат Иран да ги свали с С-300, ами да не летят там, където не им е мястото!
    а за статията, Лавров не казва нищо ново - на всички отдавна е ясно, че Украйна не е притрябвала на никой! това е само повод да се попречи на развитието на Русия - което е основната заплаха да световната диктатура на сащ - те просто се борят за съхранение на техния начин на живот (поробване на половината свят в полза на американски ЧАСТНИ корпорации), е другите държави пък не искат да продължават да робуват.... и от там идва целия конфликт
  • 10 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Кое наричаш свободен свят. Да не би сащ където едва преди няколко години отмениха робството, всяка година полицията отстрелва по около 2000 гражданина, където всички са със снети биометрични данни и се претърсват като престъпници по гари и тротоари.
  • 11 ддДд

    1 0 Отговор
    поредното мъдро изказване на Лавров..блестящ външен политик
  • 12 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    русия държала на целостта на украйна????господин лавров е добре да спре с пиенето щото явно забравя ,кой раздели украйна ,къде отиде крим и какви елементи се бият от страна на сепаратистите.нека да се сети от къде разделителите на украйна получават ,суровини, войска,оръжие ?толкова цинично изказване не е правил руски политик от времето на студената война!
  • 13 Бай хой

    1 0 Отговор
    стоян деската пак изби рибата. Та нали цял свят видя с очите си че сащ са най големият доставчик на военна техника и оръжие за опълчението чрез потрошенко. сащ ги дават на потрошенко той на неонацистите от гвардията и от там директно при сепаратистите.

    Деската нали не си забравил кой изпрати нацистките формирования срещу собственият си народ.

    Коментиран от #14

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    топ пост!!!!американците произвеждат новите руски танкова ,дават ги на порошенко той на сепарите :),после подтикват руски запасняци с военен опит да се пишат масово доброволци в украйна,а после цру ги превежда тайно през руската граница ,въоражени и екипирани,после вече незнам как вкарва реднова руска армия при настъпленията на сепарите и в крим.явно затоплянето на времето ти е отключило психично заболяване :)!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания