Last news in Fakti

27 Април, 2015 13:32 942 0

Павлопулос: Ще се срещна с германския президент за репарациите

  • прокопис павлопулос-
  • йоахим гаук-
  • репарации

Гръцкият държавен глава отхвърли възможно излизане на страната от ЕС

Павлопулос: Ще се срещна с германския президент за репарациите - 1
Снимка: AP/БТА

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос заяви, че ще иска среща с германския държавен глава Йоахим Гаук, на която да обсъдят гръцкото искане за изплащане на репарации по повод военните престъпления на германските нацисти по време на Втората световна война.

„Ще се срещна с германския президент възможно най-скоро“, заявява Павлопулос пред електронното издание на „Шпигел“.

Йоахим Гаук беше на посещение в Гърция през миналата година. Там той се извини за военните престъпления, но не спомена нищо за изплащането на репарации.

Павлопулос и различни юристи са уверени, че гръцките искания са  „юридически легитимни“.

„Трябва да намерим общ форум, на който да преговаряме. Например Международния съд в Хага. Така цивилизованите страни обсъждат различните мнения.“, заяви Павлопулос

Гръцкият президент произхожда от консервативната партия „Нова демокрация“. Той категорично изключва евентуалното излизане на Гърция от Европейския съюз.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: