Last news in Fakti

28 Април, 2015 12:16 840 2

НАТО дава пари за лечение на армията на Украйна

  • украйна-
  • нато-
  • бойци
НАТО дава пари за лечение на армията на Украйна - 1
На 22 април първите 6 бойци от Украйна пристигнаха в София за лечение

Четири страни от НАТО са се съгласили да предоставят финансова помощ на Украйна за възстановяване на нейните бойци след войната.

Става дума на 700 хил. евро. Това разкри на кръгла маса заместник-председателят на здравната комисия в украинския парламент Ирина Сисоенко. Тя посочи, че разпоредител с тези средства ще е България.

Според нея основният проблем парите за лечението на войниците, че правителството от миналия юли не е подписало стандартно споразумение с Алианса за тяхното получаване.

В края на миналата година стана ясно, че София ще приеме за лечение 30 ранени украински войници. В България ще пристигнат украински войници, които са получили по-леки наранявания и имат нужда от рехабилитация и възстановяване.

На 22 април първите 6 бойци от Украйна пристигнаха в София за лечение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нено

    0 0 Отговор
    Абе, защо ние трябва да ги лекуваме? Ние нашите си болни не можем да излекуваме, но приемаме чужди. Да си ги лекуват в Германия и Истанбул.
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Пак приемаме чужди вересии и този път неса ислямисти терористи а неонацисти военнопрестъпници.

    нато не само трябва да ги лекува но и да им изплаща обезщетения защото те извършват етническото прочистване и геноцида в източна украйна по нареждане и в интерес на терористичният блок.