Last news in Fakti

2 Май, 2015 17:42 9 867 43

Руски мотористи са задържани на летището в Берлин

  • руски-
  • мотористи-
  • задържани-
  • летището-
  • берлин

Русия е изпратила протестна нота до Германия

Русия е изпратила протестна нота до Германия във връзка с отказ за влизане в страната на представители на организацията "Руски мотоциклетисти." Заедно с "Нощни вълци" те са подготвяли мотокрос за Деня на победата, което довело до скандала, съобщи РБК.

Според Министерството на външните работи на Русия, на летището в Берлин Шьонефелд на трима руски граждани е отказано достъп в Германия, въпреки че имат валидни визи. За невъзможността да преминат границата на представителите на "Руски мотоциклетисти", е обявено "след дълга процедура, при която се е установила самоличността им,  разгледани са документите и визите им", заяви външното министерство в свое изявление.

От министерството уточниха, че германските власти са обяснили в решението си, че то е „предизвикано от заплахата за обществената безопасност".

Руското външно министерство разглежда това действие като "неоправдано, дискриминационно и политически мотивирано решение, насочено към разрушаване и дискредитиране на организацията" на  руските мотоциклетисти за мотопробега „Пътят на Победата” в чест на 70-годишнината от Деня на победата.

Мотопробегът  бе организиран от "Руски мотоциклетисти" и "Нощни вълци". Именно към  "Нощни вълци" е приковано вниманието на медиите във връзка с опитите си да влязат на територията на Европа.

Мотопробегът трябваше да бъде проведен от 25-ти април до 9 май. Мотоциклетистите  трябваше да преминат през територията на Беларус, Полша, Словакия, Австрия, Чехия и Германия. Заключителната част трябваше да се проведе в Берлин на 9 май. Участниците трябваше да преминат със знамената на Победата през града и да положат цветя в Трептов парк.

Още на 27 април  германското външно министерство заяви, че няма да пропусне през границата си "Нощни вълци". Влизането на руските мотоциклетисти бе забранено и от Полша, позовавайки се на факта, че властите не са получили необходимата информация за графика на групата в Полша, маршрутът им и престоят за почивка.
Все пак в четвъртък вечер стана известно, че двама от  "Нощни вълци" успяха да пресекат границата с Чехия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони

    4 0 Отговор
    На германците много им се е искало да спечелят тази война.
  • 2 Генадий Селезньов

    6 0 Отговор
    "Нощни вълци"! Най-голямата рокерска формация в Русия. Направиха ги да изглеждат толкова страшни, че дори ги сравняват с руска " танкова дивизия" :-)


    Доста хора се почувстваха явно зле при мисълта за руски рокери, празнуващи в Берлин на 9 май - и германци, и поляци, и чехи. А вероятно всичко щеше да премине без погроми, защото другарят Путин няма никакъв интерес от още кал върху имиджа на Руската федерация.

    Жалко, все още се надявам да се проведе един мотокрос насред Берлин!
  • 3 трафоПОСТ

    2 4 Отговор
    Великата отечествена война, трябва да се казва Междусъюзническа война. Колкото до това, кой е спечелил войната, както гледам как живеят едните и как другите, май руснаците са я загубили.

    Коментиран от #4

  • 4 любител

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "трафоПОСТ":

    Много си прав, явно наистина са я загубили, дори със всеки изминал ден затъват все повече и повече, но простолюието няма да го разбере това нещо!
  • 5 Кольо

    5 0 Отговор
    Все повече и повече затъваме ние а не те!!!!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кольо":

    И какво препоръчваш,влизане във великия Евразийски съюз на "победителите" за още 45 години и приемане на руския за официален език!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    А ти какво препоръчваш терористите от сащ да ни доведат до положението на ирак или либия. Нали затова размножавате м...стите и вкарвате ислямисти от близкия изток. Или може би като украйна.
  • 8 onq s konq

    1 2 Отговор
    Бих могъл да кажа че не раэбирам какво търсят тия мотористи в Европа,след като имат на раэположение цяла Евраэия....Но ще кажа че раэбирам бягството им от дивотията!

    Коментиран от #9

  • 9 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    То мохабетът е замислен като размахване на среден пръст срещу целия Запад. Трябва да те уверя, че доста им симпатизирам за идеята, надявам се и да я осъществят. Ночные волки, ха-ха, много ме радва един високо вдигнат юмрук срещу всички, налагащи санкции на Русия на 9-ти май в Берлин!

    Иначе, чисто политически, икономически, културно - както и да го наречеш, няма никакво значение за каквото и да било. Обаче в пропаганден план ...
  • 10 гост

    0 1 Отговор
    След като никой не им отиде на крака на Червения площад , те тръгнаха да обикалят Европа и забележете с БМВ та и хонди
  • 11 Един Българин

    1 0 Отговор
    Ами Руския език е станал и ще става все по популярен и силен! Русия също ще стане най-великата сила в света защото е богоугодно и православно ! ! !
  • 12 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    както и се очакваше ,много шум за нищо.путиновите фенове искаха да демонстрират мощ ,но няма да им се получи.руски рокери на западни мотори с западна символика ,заплашват запада :)!

    Коментиран от #15, #19

  • 13 вуяя

    2 0 Отговор
    Когато Европа затъне достатъчно под натиска на любимото на много американско правителство,тогава ще осъзнае най-голямата си грешка...че е вървяла против най-могъщата държава..Русия...защото америка освен да разделя и да подчинява....да завзема ресурси и да поробва цели народи...друго нищо не прави...и един ден пак ще опре Европа до Русия...защото въпреки непрекъснатото въртене по NG филмчета за Втората световна война...и как хаммериканците са най-много допринесли за погрома на Хитляр......истината е една....без Русия..няма свобода..запомнете го завинаги това....който е тръгнал; против Русия,си е трошил гръбнака..факт
  • 14 ато гос

    1 0 Отговор
    Прави са си руснаците- имат си визи, следователно им е осигурено правото да се намират на територията на дадена държава в рамките на указания престой. Няма значение каква е партийната ти принадлежност, религията или превозното средство на което си решил да преминеш границата- визата ти гарантира и позволява свободен достъп (платил си си застраховка за всеки ден престой и си предварително одобрен от министерството на съответната страна) -нямат право да ги задържат след като са им издали визи! Освен ако не си признаят, че са надупени бюрократи и бъкел не разбират, кого са одобрили при преглеждане на молбите за визите, което доказва собствената им некадърност и липса на информация...
  • 15 Чип

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Да осмислиш нещата преди да тролиш платено можеш ли? Спряни са трима представители на руска рокерска организация на летище и им е отказан достъп. Не е спряна колона мотористи на границата. Нали не предполагаш, че са се возили в първа класа на самолета с моторите си и за "бръмчали" из пистата преди да преминат минтически и граничен контрол? При тебе глупостта е вид талант.

    Коментиран от #28

  • 16 пурко

    0 2 Отговор
    спри ги докато са с моторите,че да не ти дойдат с танковете,че са гладни като съсели
  • 17 пурко

    0 3 Отговор
    след като само влюбени във великия съветски съюз, пишат и откровени руснаци които незнайно защо пребивават така блажно в българия, просто не давайте възможност да се пишат коментари, по въпроси със съветския съюз.има билети за самолета за москва много, летете колкото искате , но не се връщайте

    Коментиран от #18

  • 18 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "пурко ":

    Вие да не би да сте роден след настъпване на демокрацията? Или още по зле след 1997г. Промиването на мозъци започна точно в този период.
  • 19 цар ЛЪВ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    ти мъж не си ли намери,че цял ден по форумите висиш
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    А защо не се споменава че полски мотористи всяка година пътуват до Русия ??? Или че десетки полски мотористи са очаквали руските си колеги на полската граница за да се присъединят към тях???? Или че след като не са допуснали руснаците в полша , полските мотористи сами са прродължили по маршрута на руснаците и са поднесли цветя???
    Ето че не всичко толкова тъпо и ограничено колкото си го представят някои от пишештите долу.....
  • 21 гост

    0 1 Отговор
    Да обаче всички от тях се возят на ЗАПАДНИ мотори. Просто руско племе. Същите са като негрите в Африка.
    И много ясно, че ще им забранят. Да не са луди германците да пуснат тая измет да празнува избиването и изселването на милиони германци.
    През Втората Световна Война умрели 20 млн. руснаци, обаче 15 млн. Сталин си ги избил. Обаче никой не търси сметка на победителите.
  • 22 didi

    0 0 Отговор
    Nima nokoi ot was ne snae che taka narechenite ,,rokeri,, sa prijateli na Putin.Tolkowa li ste naiwni,sa da pishite absurdni glupusti.Estestwenno che njama kak da doidat waw Berlin i da mislljat che trjbwa da pokagat pred sweta che Putin e welik.Sashto nashata krasiwa Balgarija e isostanala waw wsjako otnoshenie nasad?
  • 23 диан

    0 1 Отговор
    що за глупаци да си празнуват в русия
    ние да не празнуваме 3 март в турция?

    Коментиран от #26

  • 24 Иван

    0 0 Отговор
    Честно казано в последно време започна да ми писва от тези мотористи!Всяка втора новина е за тях. Еди къде си станал бой, другаде пък се претрепали 10- 15 човека.Що не вземат от полицията да ги въдворят малко?Днес се прибирах от екскурзия с колата си и по пътя ме изпревариха поне 15 мотора и всиките бяха в нарушение.Висока скорост , неправилно изпреварване, без номера , без каски. Направо нямам думи.
  • 25 видях

    1 0 Отговор
    руските байкери вече са в германия пробиха европа през австрия БРАВО !!!!
  • 26 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "диан":

    Хаха!Какво праэнуване,кви 5 лв?!Дават му на моториста Иванушка едни хубави денги и му каэват "Тия са твои,ти само караш,ядеш и спиш-всичко е уредено."Ако им кажат да отидат на Северния полюс-няма проблем-на гръб ще ги носят тия мотори и пак ще отидат!То какво ли не прави човек эа пари...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чип":

    я глеай сега кво стана с колоната ,после троли за самолетите и т.н. https://www.youtube.com/watch?v=DfKLxWLfpdk
  • 29 Киро

    0 0 Отговор
    Иванушка дурачок се качил на мотор (западен, разбира се, че с родния ще стигне до съседното село по черния път) и си помислил, че сега, видиш ли, ще покаже и докаже на Европа нещо.

    Иванушка дурачок винаги е бил комплексар, както и предводителя му, онова джудже.

    А местните тролове в несвяст повтарят, че Русия била "най-могъщата" страна и "руския ставал все по-популярен" - и двете са пълни глупости, икономически Русия е с по-малка икономика от тази на "фалирала Италия", а демографския срив в Русия е на такова ниво, че за 20 години са загубили 20 милиона жители!

    А комплексарите тръгнали да се занимават с Европа, вместо да си погледнат в собствения мръсен двор - клоака!

    Коментиран от #31, #38

  • 30 Фокусника

    0 0 Отговор
    До № 11/ Един Българин/: Ъ???? Що рече, бре??? Я, пак!!:) Тьi что, с ума сошел?????? Пий си редовно хапчетатааааа.
  • 31 Чичо Том

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Киро":

    Кирчо, ходи мий си чините в щатите и не цапай по темите. Особено неподготвено се изказваш, че чак смешен си даже! Русофили, джуджета, копейки и тн. Хората си казват мнението. Понеже, за разлика от теб, могат да мислят. Хич не им дреме за Путин и Русия, просто искат да живеят по-добре... и знаят, че Америка няма да им го осигури, дори напротив!
    А ти... си научил си една чуждица ... думичката "Трол" и я повтаряш в несвяст. Вероятно си мислиш, че това... би те доближило до хАмериканската ти мечта и западният стандарт? И тогава вместо да миеш чиниите и да въртиш парцала, вършейки на черните по-черната работа, да вземеш да се издигнеш и станеш некой големец. Да купиш ферари, яхта, да пиеш уиски с лед, да играеш до безсъзнание в Вегас, да ходиш Хаваи на плаж, вместо на Каваци... Е да Кико, ама това няма как да се случи, понеже, обаче, защото... за тези работи трябва акъл, не стават само с папкане!
  • 32 кочо

    0 0 Отговор
    Това е само за пред медиите и, за пред света. Иначе са ги пуснали, настанили са ги в най-луксозният си хотел в президентски апартаменти, осигурили са им консумация, жени и какво друго се сетите. Нахранили са ги - напоили са ги, напълнили са с гориво моторите им и са им дали джобни по 20000 Евро на калпак, за изпроводяк. Това е истинската информация, но тя не се афишира по медиите.
  • 33 Бай хой

    0 0 Отговор
    Главният проблем са не туристите а факта че през 2015 година някой пречи на свободното и законно придвижване на хора и то в уж най цивилизованата част от света.

    Всяка година стотици байкъри посещават Русия и пътуват из сибир и никой не им пречи.

    Пореднсият позор и провал на европейските правителства под терористичният диктат на вашингтон.
  • 34 Бай хой

    0 0 Отговор
    да руските байкъри пътуват и с западни и с източни мотоциклети.

    А какво ще кажете за факта че в съвремието американските астронавти от наса летят само с РУСКИ РАКЕТИ до космическото пространство. И това при терористичните санкции.

    Коментиран от #36

  • 35 Киро

    0 1 Отговор
    Много ви се радвам на опорните точки - който е против Путин, значи е американофил! И не може да мисли. И мие чинии в Щатите!

    Хаха!

    А ти за мен и за моят социален статус не се притеснявай, по-скоро се притеснявай за своят!
    Ако ви наредя в една редица всичките тролещи копейкаджии и ще се получи доста комична картинка, разни отритнати от живота индивиди и социални аутсайдери, част от които с ментални отклонения!
  • 36 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бай хой":

    Вече ти се обясни, че се използват руски ракети носители, защото са ЕВТИНИ. Още пояснения?

    Нещо като волска каруца, дето трябва да пренесе високотехнологичното оборудване от точка А до точка Б.

    Естествено, че на хората, които произвеждат високотехнологичното оборудване, не им се занимава с волски каруци, а освен това трудът им е по-скъп, тоест и крайния продукт също.

    Коментиран от #37

  • 37 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Киро":

    В Русия също могат да произведат луксозни мотоциклети и автомобили но ще им излезе по-скъпо отколкото да си ги внесат от запада който пък последно време ги внася от далечният изток. Така че си прав фактически остава само да ти обясни някой кое е по-високотехнологично от автомобил и космически апарат и кое е по-близо до волската каруца. Още за едно нещо си прав че сащ търсят в последно време по-евтини производства защото са в дългова криза и не са в състояние да произвеждат модерни космически апарати. Руснаците навреме разбраха неефективността на совалките а тъпите терористи загубиха няколко десетилетия и убиха десетки астронавти.

    Коментиран от #39, #42

  • 38 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Киро":

    Кире на онова "джудже" Обама може само да му мие крачката ! А по - фалирала държава от Америка няма.
  • 39 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бай хой":

    аман от лъжи.руската космическа технология не е променена от времето на гагарин и понеже е силно субсидирана до скоро я ползваха американците заради цената иначе руснаците не произвеждат НИЩО високотехнологично,като почнеш от самобрасначки и стигнеш до самолети.няма руска военна технология ,която да не е отдавна известна на запад ,но в болшинството си не представлява интерес щото е далече от технологичното западно развитие!
  • 40 Киро

    0 0 Отговор

    Бай хой

    В Русия също могат да произведат луксозни мотоциклети и автомобили

    =========
    МУХАХАХАХАХА

    И защо факти и примери в подкрепа на тия глупости НЯМА?

  • 41 Киро

    0 0 Отговор
    Кольо
    А по - фалирала държава от Америка няма.

    ========

    Тая глупост в някой трафопост - клуб на Атака ли я чу?

    Повярвай ми, вече си ясен ти и умствения ти капацитет!

    Коментиран от #43

  • 42 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бай хой":

    Аве, тролче, това ли е високоефективното бе - ракета носител, дето издига в космоса багаж и дотам?

    Вчера НАСА направи успешен тест на двигател, който генерира тяга във вакуум (в космоса), той за тия варели продължава да мънка!
  • 43 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Киро":

    Хайде като си голям капацитет кажи ми по задлъжняла държавица от САЩ има ли ? Умничкото ми то - направо се лее мозък от теб.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания