Last news in Fakti

6 Май, 2015 18:21 1 742 2

Съдът пусна двама "нощни вълци" в Германия

  • нощни вълци-
  • мотористи-
  • мотоклуб-
  • германия
Съдът пусна двама "нощни вълци" в Германия - 1
Снимка: БТА/АП

Руските мотористи от мотоклуба „Нощни вълци“, които бяха спряни на берлинското летище „Шьонефелд“ миналия четвъртък, ще получат разрешение да влязат в Германия.

На тримата бяха анулирани визите и те бяха принудени да се завърнат в Русия. Двама от тях обаче подадоха жалба в берлинския административен съд.  Днес съдът реши, че мотивите за отказа за влизане на територията на Германия са неоснователни. 

Според шенгенския кодекс, на притежатели на шенгенска виза може да се откаже влизане в страна-член ако те представляват опасност за обществения ред, вътрешната сигурност и международните връзки на страната-член. Такива основания обаче съдът не е намерил.

Мъжете са имали валидни шенгенски визи, издадени в Италия.  Германската федерална полиция обмисля в момента дали да не протестира решението на съда на по-горна инстанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Змей

    0 0 Отговор
    А къде се е скрил мишко-станишко? Нали и той беше подкарал мотор?
  • 2 ВМЕСТЕ

    0 0 Отговор
    Слава России!
    И ето все!
    Хватит иерундй.
Новини по държави: