Last news in Fakti

6 Май, 2015 15:34 3 014 5

Нови разкрития около катастрофата на Germanwings

  • пилот-
  • лубиц-
  • germanwings
Нови разкрития около катастрофата на Germanwings - 1
Снимка: АР/БТА

В деня на катастрофата (24 март 2015 г.) на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings в района на френските Алпи, вторият пилот Андреас Лубиц се е опитал да снижи самолета по маршрута Дюселдорф-Барселона, съобщи германското издание Bild. От там уточниха, че скоро ще бъде публикуван предварителният отчет за хода на разследването.

Пътническият самолет Airbus A320, извършващ полет от Барселона за Дюселдорф, беше разбит в края на март от втория пилот на самолета. В резултат загинаха 144 пътници (над половината германци) и 6-членен екипаж. Инцидентът подложи на дискусия въпроса относно лекарската тайна в Германия след като стана ясно, че Лубиц се е лекувал от депресия. В дома му беше намерен и болничен лист за фаталния ден, който той е скрил от работодателя си. След трагедията редица авиокомпании въведоха правилото за „четири очи”, т.е. пилотите не могат да остават сами в пилотската кабина по време на полет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххссхсх

    1 0 Отговор
    И кое е новото?
  • 2 qwerty

    0 0 Отговор
    Еми, че е и на отиване към Барселона се е опитал да го разбие, ама не му е минал номера.
  • 3 Талибана

    0 0 Отговор
    Ми като му се .ере на човека какво да прави?
  • 4 don kele

    0 0 Отговор
    Когато една лъжа се повтори,потрети и т.н 1оо пъти,става истина! Германците са едни от най-добрите и дисциплинирани пилоти на тая жалка планетка.Има технология,която може да хакне компа,разбирай автопилота на самолета,сега се лети на самолети тип Fly by wire...почти всеки човекоподобен малоумник било то наземно или дори в салона на самолета може със съответното устройство и пъклени знания да"поеме"управлението му...овенните са първи в списъка...кои овенни,досещайте се сами?
  • 5 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Ето намериха си изкупителна жертва. Изкараха момчето психопат, после пуснаха информация, че е намерена черната кутия в самолета, и сега веднага намериха стратегия по която да си измият ръцете без сапун. Но нямат никакви доказателства, а само мотиви. Ако нещо не можеш да го докажеш с факти, не е нужно да лъжеш хората.