Last news in Fakti

23 Май, 2015 03:32 973 0

Lufthansa въвежда внезапни тестове за пилотите

  • germanwings-
  • внезапни-
  • тестове-
  • пилоти

Така ще установяват употребата на антидепресанти

Lufthansa въвежда внезапни тестове за пилотите - 1
Снимка: АР/БТА

След трагедията с пътническия самолет на авиокомпаниата Germanwings, която беше умишлено предизвикана от пилота Андреас Лубиц заради проблеми в личния му живот, компанията-майка Lufthansa иска да въведе внезапни тестове за използването на антидепресанти от пилотите.  За това съобщава терманският вестник Франкфуртер алгемайне цайтунг, като се позовава на шефа на концерна Карстен Шпор.

Тези проверки могат да бъдат сравнени с внезапните тестове за допинг, с които проверяват спортисти, пише изданието. Все пак от от авиокомпанията предпочитат да не използват понятието "допинг тест".

Пътническият самолет Airbus A320, извършващ полет от Барселона за Дюселдорф, беше разбит в края на март от втория пилот на самолета. В резултат загинаха 144 пътници (над половината германци) и 6-членен екипаж. Инцидентът подложи на дискусия въпроса относно лекарската тайна в Германия след като стана ясно, че Лубиц се е лекувал от депресия. В дома му беше намерен и болничен лист за фаталния ден, който той е скрил от работодателя си. След трагедията редица авиокомпании въведоха правилото за „четири очи”, т.е. пилотите не могат да остават сами в пилотската кабина по време на полет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: