Last news in Fakti

17 Май, 2015 14:17 974 0

Зоран Заев: Готов съм да подам оставка заедно с Груевски

  • зоран заев-
  • оставка-
  • сдсм-
  • никола груевски

Готов съм да подам оставката си, ако това е условието на премиера Никола Груевски да се оттегли от власт. Това заяви пред македонската Нова телевизия лидерът на опозицията Зоран Заев.

„Аз не се плаша от нищо. Не водя борба за власт. Народът ще избере кой да го управлява. Битката, която водя и слава на господ е подкрепена от мнозинството, е битка за връщане на свободата, демокрацията и европейските ценности“, заяви лидерът на Социал-демократическия съюз на Македония.

Нямам намерение да се оттеглям. Няма да приема и съставяне на преходно правителство. Ако подам оставка това ще означава, че съм страхливец. Това заяви в интервю премиерът на Македония Никола Груевски.

Неговото интервю става часове преди насрочения за днес митинг на опозицията.

Чувствам за свой дълг да намеря решение как страната да върви напред и това ще стане, не пропусна да обещае Никола Груевски. Според него опозицията изпълнявала поръчки на чужди сили.

Близо 30 000 души се очакват да се съберат в Скопие на митинга с искането за оставка на правителството. Президентът на ПЕС Сергей Станишев и водещи евродепутати ще присъстват на протеста като гаранти за мирното му протичане.

Политическото напрежение в страната ескалира след разпространяването на записи, които уличават властта в корупционни схеми и криминални договорки.

За понеделник от 20 часа в Скопие е насрочен контрамитинг на управляващите. Премиерът Никола Груевски и лидера на опозицията Зоран Заев във вторник ще се видят с евродепутати в Европейския парламент.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: