Last news in Fakti

20 Май, 2015 10:19 888 0

10 часа разговори между Груевски и Заев в Страсбург

  • страсбург-
  • среща-
  • македония

По-късно днес се очаква изявление за резултати от срещата

10 часа разговори между Груевски и Заев в Страсбург - 1
Снимка: БТА

Премиерът на Македония Никола Груевски се срещна с лидера на опозиционната СДСМ Зоран Заев в Страсбург, съобщи МКД.

Делегациите на управляващата Македония ВМРО – ДПМНЕ и на опозиционната СДСМ започнаха разговори от 18:00 ч. българско време с посредничеството на евродепутатите Иво Вайгъл , Едуард Кукан, Ричард Ховит и еврокомисарят по добросъседство Йоханес Хан. Срещата се състоя при закрити врати, далеч от обективите на камерите.

Делегацията на ВМРО се състоеше от премиера Никола Груевски, Мартин Протугер, Никола Тодоров, Никола Попоски и Сашо Миялков. В делегацията на СДСМ присъстваха председателят Зоран Заев, Рената Дескоска и Роберт Поповски.

Очаква се по-късно днес да има изявление за резултатите от срещата.  За нея Иво Вайгъл заяви: „Срещата не беше напразна и имаше смисъл от нейното провеждане“.

През последните седмици Македония е разтърсвана от сериозно политическо напрежение. В неделя се състоя голям антиправителствен процес, последван от масов контрапротест в понеделник, подкрепящ Груевски.

В дипломатическата активност около Македониясе включи и руският външен министър, който предложи Генералният секретар на Съвета на Европа Торбон Янгланд да посети Скопие.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: