Last news in Fakti

24 Май, 2015 16:28 3 110 1

Кралица Рания призова мюсюлмани и араби да се надигнат срещу Ислямска държава

  • кралица рания-
  • ислямска държава-
  • йордания

Според нея организацията задължително трябва да бъде победена

Кралица Рания призова мюсюлмани и араби да се надигнат срещу Ислямска държава - 1
Снимка: БТА/AP

Кралицата на Йордания – Рания призова мюсюлманите по целия свят да се противопоставят срещу терора на джихадистката организация „Ислямска държава“, съобщи британското издание „Експрес“.

Тя говори за завладяването на античния сирийски град Палмира от силите на джихадистите, като заяви, че е „съкрушена“, заради това, че такова културно и историческо богатство е в опасност.

„Ние сме пазители на такова невероятно културно богатство и не трябва да сме безучастни пред заплахата такива антични съкровища да бъдат унищожени.“, заяви кралица Рания.

Според нея войната срещу Ислямска държава трябва да се води от мюсюлмани и араби, които да получат подкрепа от Западния свят.

Рания е съпруга на краля на Йордания Абдула бин ал Хюсеин, от когато тя има четири деца. Тя признава, че е ужасена от последните победи на терористичната организация.

„Ироничното е, че група като Ислямска държава използва модерните технологии, каквито са социалните мрежи, за да пропагандират своите идеи. На Ал Кайда и отне много години, за да достигне до това.

Не знам каква среда ще оставим за живот на своите деца, ако тези хора не бъдат победени.  Когато гледаме всички тези обезглавявания, изнасилвания, изгаряния и убийства, ние трябва да помислим каква хуманност искаме за нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Необрязан

    0 0 Отговор
    Да се оправят с тези изверги