Last news in Fakti

27 Май, 2015 09:36 862 0

Четирима талибани загинаха при атака в Кабул

  • атака-
  • нападение-
  • кабул-
  • талибани-
  • афганистан

Целта на талибаните е била бившият хотел Хетал, който бе нападнат от талибаните през декември 2009 г

Четирима талибани загинаха при атака в Кабул - 1
Снимка АП/БТА

Четирима въоръжени мъже са били убити след като се опитали да превземат къща за гости в дипломатическия район на афганистанската столица Кабул, съобщава местната полиция, цитирана от Би Би Си.

Нападението е довело до цяла нощ на престрелки в квартал Уазир Акбар Хан, дом на няколко посолства и правителствени сгради.

Талибаните обявиха, че те са започнали атаката, която продължи най-малко шест часа.

Нападателите са били въоръжени с ракетен гранатомет и други оръжия, заявиха от министерството на вътрешните работи в страната.

Не се съобщава за цивилни или военни жертви.

"Четиримата нападатели, които бяха въоръжени с РПГ, три АК-47 и един гранатомет са мъртви", заяви в Twitter заместник-министърът на вътрешните работи Мохамед Аюб Саланги.

Те са били убити преди да достигнат целта си, каза началникът на полицията в Кабул Абдул Рахман Рахими.

Министерството на вътрешните работи на Афганистан заяви пред Би Би Си, че целта е била бившият хотел Хетал, който бе нападнат от талибаните през декември 2009 г. и сега официално е известен като Къща за гости "Рабани".

Тя е популярна с чужденците, които я посещават и е собственост на семейството Рабани, семейството на настоящият външен министър на Афганистан Салахидин Рабани и на бившия президент Бурханудин Рабани.

"Хетал е много добре укрепен. След една или две експлозии, нашите пазачи започнаха да стрелят по нападателите, които можеха да влязат вътре," заявиха от полицията.

Кореспонденти казват, че нападателите изглежда са се опитали да влязат в хотела като са изстреляли ракета срещу масивната врата на сградата.

Част от портата е била разрушена, но не е била повредена достатъчно за да успеят екстремистите да се промъкнат.

АФП съобщава, че всички гости са били евакуирани и няма пострадали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: