Last news in Fakti

26 Април, 2024 05:09 628 8

Изграждат временно пристанище за доставяне на хуманитарни помощи в ивицата Газа

  • газа-
  • пристанище-
  • израел-
  • помощ

В строежа на съоръжението участват американски военни кораби

Изграждат временно пристанище за доставяне на хуманитарни помощи в ивицата Газа - 1
Снимка: YouTube

Американската армия започна да помага за изграждането на временно пристанище край бреговете на ивицата Газа, през което да се доставят повече хуманитарни помощи, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В строежа на съоръжението участват американски военни кораби, заяви пред журналисти говорителят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър. "Мисля, че индикациите сега са реалистични за началото на май", заяви той в отговор на въпрос относно датата, на която се очаква да е готово пристанището.

Междувременно продължава и работата на международната общност за внасянето на хуманитарни помощи в Газа по други маршрути, посочи Райдър.

Вашингтон заяви в началото на миналия месец, че американската армия планира да помогне за изграждането на временно пристанище, през което да могат да бъдат доставяни храна, вода и медикаменти във военните зони на Газа с оглед на извънредната хуманитарна ситуация. Планът предвижда построяването на плаващ кей край брега, където да акостират търговски кораби, натоварени с помощи. След това помощите ще бъдат прехвърляни на спомагателни плавателни съдове и транспортирани до специално създадено място за акостиране, откъдето ще бъдат доставяни до жителите на Газа с камиони.

По израелски данни неизвестни нападатели са обстрелвали с минохвъргачки временното пристанище по време на посещение на служители на ООН. Заподозрени са палестински ислямистки бойци. Райдър каза, че има съобщения за няколко снаряда, изстреляни по обекта, но посочи, че това не е повлияло на строителните планове и е станало преди американските военни да започнат работа.

Говорителят на Пентагона отново уточни, че не се планира американски сили да навлязат в самата ивица Газа, която от месеци е под обсадата на израелската армия след терористична атака на палестински ислямистки бойци срещу Южен Израел на 7 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко хуманно

    1 0 Отговор
    Хранете ги, но колкото останат живи и като порастват, ще хванат оръжие и ще ви избиват. Защото знаят кой подкрепя и дава оръжие да ги избиват.
  • 2 Тъмен субект

    1 0 Отговор
    Аа временно значи! Оттам ще карат петрол и газ. Понеже точно там има големи находища. На това му се вика благородство и хуманност...и евроатлантически ценности.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Путин-Боклук

    0 0 Отговор
    Кой? Руснаците ли го изграждат. БравУ на тях. Милисърдечен народ бе.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 В Газа петрол и газ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тъмен субект":

    Мбуа ха ха ха ха ха ха. 😂🤣😂🤣😂🤣🥳🥳🥳🥳
    Много е паднало нивото на русоробите. Ха ха ха ха.
    Къде петрол и газ в Газа бе?.... ааа сетих се... ГАЗА... ще да има ГАЗ.
    ХА ХА ХА. Уникални сте ей.
    Мбуааха ха ха ха ха
  • 6 12343211

    1 0 Отговор
    Пристанището действа от седмица.
  • 7 ШмъркАаан

    1 0 Отговор
    Каквото и да построят тия, света няма да забрави как подкрепиха убииствата на жени и деца и как продължават да пращат оръжия, въпреки, че целия свят гледа на телефоните си какво се случва в Газа. Краварския режим продължава да праща бомби, знаейки, че ще бъдат използвани основно срещу цивилно население. Целия евроатлантически елит е бита карта, но ще отнеме едни 10-15 години за да стане напълно ясно и се надявам да доживея да гледам шоуто.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.