Last news in Fakti

27 Май, 2015 10:34, обновена 27 Май, 2015 16:21 5 152 56

US: Русия използва мобилни крематориуми в Донбас, за да крие броя на убитите. Русия отрича

  • русия-
  • крематориуми-
  • донбас-
  • сащ-
  • жертви

В момента няма точни данни колко са руските загуби във военната кампания в Източна Украйна

US: Русия използва мобилни крематориуми в Донбас, за да крие броя на убитите. Русия отрича - 1
Снимка: АП/БТА

Русия използвала мобилни крематориуми, за да прикрие своите загуби в Донбас, съобщава Блумбърг.

Агенцията се позовава на интервю на председателя на комитета за въоръжените сили към Конгреса Мак Торнбъри, така и на неговия колега от Масачузетс Сет Мултън.

Руските власти използват мобилни крематориуми, за да прикрият своите жертви. Те се опитват да скрият не само от света, но и от руския народ своята намеса в Украйна, отбеляза Торнбъри.

Той заедно със Сет Мултън са посетили Украйна. Там от различни източници са получили доказателства, че Русия използва мобилни крематориуми, за да прикрие своите загуби.

През последните месеци в редица руски и украински социални медии се появиха снимки на убити руски войници в Донбас.

Честно казано аз се съмнявам в достоверността на тези заявления. Подобни твърдения разбира се предизвикват съмнения в адекватността на тези, който ги е публикувал, аз вече не говоря за тези, които може би са ги направили, коментира часове по-късно говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

В момента няма точни данни колко са руските загуби във военната кампания в Източна Украйна.

Анализатори припомнят, че растящият брой на убити съветски войници по време на окупацията на Афганистан е изиграло съдбовна роля да се вземе решението за безславното изтегляне в края на 80-те години от Кабул.

Източници от НАТО на няколко пъти посочиха, че 12 000 руски войници се бият на страната на сепаратистите. Москва отрича обвиненията, посочвайки че това са доброволци, които са подали рапорт за напускане на армията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блядка

    1 0 Отговор
    За то Крым наш!
  • 2 ссссс

    0 1 Отговор
    хаха е.аси нелепостите вече ..кроячите на антируска пропаганда май друсат яко
  • 3 гггг

    1 1 Отговор
    Украйнската армия толкова мощна и силна че наден избиват по 1000 руснака чак путин ги кремира да ги скрия

    хахахаха с кво друсат тия анти руски плювачи

    хептен са излагат
  • 4 измислици

    1 1 Отговор
    Това е стара информация - от преди година. Имаше снимки и свързаните с това служители, но с уточнението , че са на украинските наказателни отряди. а крематориумите са германско производство. Т.е. ако публикувалите статията са по-прецизни им трябва малко за да стигнат до истината. Достатъчно е да заменят руснаци с украинци. Или може би статията е малко тенденциозна в общия хор на посредствеността да се демонизира Русия. Но напълно излишно, истината винаги пробива дори и украински подлоги да я потискат!
  • 5 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор
    ха,ха,ха ама е вярно!
    от преди няколко дни има ново журналистическо разследване в руската дожд за нови загинали спецназовци от гру.както каза един руски десидент ,руските спецназовци излизат в отпуск заедно с танковете и оръдията си за да се бият и умират в донбас.цинизма на путин е в това че след като загинат се отрича от тях и семействата им са принудени да молят за компенсации,които плащат с мълчанието си.ембелематичен пример са двамата последно заловени руски военни сержант и офицер от които русия се отрече официално :)!

    Коментиран от #9

  • 6 Алфата

    1 1 Отговор
    Като знам руската военна "тактика" от край време - обстрел на собствените войски и отпред и отзад, нищо чудно дозата истина в публикацията да е голяма! Руснаците са известни във военната история, като любители на пировите победи - факт!
  • 7 369

    1 1 Отговор
    голяма простотия....ама нали е срещу Русия....а пишете нещо вярно,нещо истинско,стига сте си смукали глупости от пръстите
  • 8 Дидо

    1 1 Отговор
    Да..да..да...само че ПАК няма снимки-няма документи-няма преки доказателства.....Явно американците съвсем исперкаха вече...Досега няма НИТО ЕДНО обвинение в посока Русия,което да е подкрепено с факти и документи...А да попитам--какво стана с Боинга???А с раследването в Одеса???А със снайперите от Майдана??? А със масовите гробове на мирни жители от Донбас които са без органи???А с касетъчните и фосфорните бомби-използвани от украинците???А със убийствата на журналисти???Има още много въпроси---но "свободните" медии не ги задават--ЗАЩО????

    Коментиран от #12

  • 9 СиС

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Пак не си в час--руското военно министерство обнародва документи кога и защо са освободени двамата от армията им--единят се е уволнил преди почти 2 години,а другият изобщо не е бил в армията.И не лъжи че са ги оставили-вчера руските дипломати даваха интервю на украинската преса във болничната стая на двамата задържани--престани да лъжеш

    Коментиран от #11

  • 10 Геров

    0 1 Отговор
    Хааххааха.Лъжливото овчарче.Никой не им вярва вече.
  • 11 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "СиС":

    точно така и няма да получат защита от държавата си пратила ги да воюват в украйна.като се върнат няма пенсии няма компенсации!
  • 12 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дидо":

    боинга е свален от руснаците има официално становище от разследващите в холандия подкрепено с хиляди доказателства и експертизи,тва че ти не си ги чел не е важно,разследването в одеса показа че провокацията за размириците е руска работа организирана и изпълнена с цел да има конфликт и да загинат хора също с многоброини доказателства за което,снайперистите на маидана също са локализирани има конкретни обвинени,става въпрос за хора от службите свързани с янукович,част от тях сега са проруски сепаратисти,няма масови гробове на хора без органи в донбас тва е руски игрален филм,касетъчни и фосворни бомби използват руснаците с цел провокации включително и срещу мирно население,доказателства има колкото искаш за което както и последните обстрели са регистрирани от обссе.разследването за смъртта на украинските журналисти все още няма конкретни резултати.

    Коментиран от #22

  • 13 ддд

    1 1 Отговор
    аха то и Садам Хюсеин имаше ядрено и биологично оръжие

    ама май грешка станала хахахахаха

    нокой не вярва на американските твърдения вече

    ако казват черно значи е бяло
  • 14 Киро

    1 1 Отговор
    Тролът с различните буквени комбинации - ддд, вввв, гггг и тн. - като те питат конкретно и отговаряй конкретно, неграмотен копейкаджия, не ми увъртай там за Саддам и други глупости!

    Или като няма доводи и почваш да скимтиш по други теми, а?
    Не става, вакуумът между ушите ти се хваща даже от американските спътници - шпиони!
  • 15 безпартиен

    1 1 Отговор
    ДЕСИ----------Ти вярваш ли си???Ако ги пишеш тези глупости за пари,мога да те разбера,а ако е по убеждение--значи си много зле--НО и във двата случая те съжалявам.Наистина лицемеритето няма граници.

    Коментиран от #37

  • 16 Ь 7777

    1 1 Отговор
    Кирчо,много пъти си доказвал тук,твоето ниско интелектуално ниво.Затова не се "пени2тук,а мисли как ще си заработваш парите занапред-чичко Сорос е в болница-скоро ще гушне букета....
  • 17 Дидо

    1 1 Отговор
    Деси,немога да повярвам,че има такива като теб-да лъжат и да лицемерничат без страх от Бога.Та нали това са хиляди човешки живота--как можеш да се гавриш с паметта им!?!?!Нима зелените хартийки струват повече от съвестта ти??!!!!

    Коментиран от #39

  • 18 Стратега Г

    1 1 Отговор
    Българските партизанчета-простаци да отиват и да влизат направо в крематориумите, знам че толкова им е акъла, да си го опечат хубаво и да започват другия живот
  • 19 Кастро

    2 1 Отговор
    Че нали и украинците са руснаци, значи умират все руснаци и от двете страни, какво извоюва Пу.ин - да си убива народа ?
  • 20 Фалко

    1 1 Отговор
    На американците вече никой не им вярва-дори и европейците вече.След разкритията на Сноудън и след като стана скандал със службите в Германия-даже германците ги оплюват вече.Така че няма смисъл от напъване в стил жълта новина--просто отмина времето в което вярвахме на САЩ...
  • 21 димо

    1 1 Отговор
    тия Хамериканци са се запознали и с местната водка
  • 22 369

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Деси днес пи ли си розовите хапченца
  • 23 гост от там

    3 1 Отговор
    Кой пък ли им вярва на тия вече
  • 24 европеец

    2 1 Отговор
    всичко ново е добре забравено старо - преди месец-два имаше снимки на натовските мобилни крематории на позициите на ..... украински военни!!! украинския военен министър заяви че Русия НЕ СЕ бие в източна украйна, ама кой е тоя?! американските конгресмени знаят по-добре! смешници!
  • 25 българин

    0 1 Отговор
    нищо чудно щом пият одеколон и лосиони защо и да не горят трупове в мобилни камери това са мародери
  • 26 Киро

    2 0 Отговор
    Деси направо поля с ледена вода няколкото скимтящи тук трола - копейкаджии!

    Аууу, как само засъскаха с усти!

    Толкова се разтрепериха от яд и злоба, че чак им задрънкаха копейките в джоба!

    ХАХА - така е, като на тролещия копейкаджия му навреш фактите в муцуната и побеснява от безсилие!

    Коментиран от #27, #30, #31, #33, #36

  • 27 369

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Киро":

    и теб те хапят калинките както Деси-просто сте жалки за да ви се обръща внимание
  • 28 историк

    1 1 Отговор
    Или краварите взеха да се побъркват съвсем или някой пише откровени глупости.
  • 29 историк

    2 0 Отговор
    Туй Десито, сиреньето му още по устата, а виж какви ги плещи.
  • 30 КУКУруку

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Киро":

    Кирчо-ти освен копейкаджии--нещо друго знаеш ли???Доста си се ограничил напоследък--ама НПОтата не прощават--промиват мозъците ви тотално.
  • 31 необразован

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Киро":

    Кире съвсем испуши вече.гориш масло като за последно
  • 32 ани

    1 1 Отговор
    Тези "доброволци " след като се уволняват от руската армия , претърсват старите си гардероби и фокус - мокус, вадят последна дума на военната техника . Господи , този народ няма ли да изтрезнее ??! Путин за това не смее да бутне водката ! Я са изтрезняли , я го духват под опашката !На" историка" ще кажа да прочете не само написаната от комунистите изсмукана от пръстите им история , а да се порови малко в истинската история , написана от съвременниците на събитията . Ще цитирам думите на Захари Стоянов :" Да бъде проклета оная минута , когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка !" МАХНЕТЕ СИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА С КОИТО ГЛЕДАТЕ НА ПУТИНОВАТА РУСИЯ !!!!
    Когато Александър ІІІ научава за обявеното в Пловдив създаване на обединена българска държава , заповядва незабавно изтегляне на всички руски офицери . Гневът е предизвикан от факта - пропадане на идеята му за налагане на руска хегемония на Балканите , завладяване на Цариград и Черноморските проливи. Всякакви приказки за благородни намерения спрямо българското население за войната 1877 година са просто нелепи !

    Коментиран от #34

  • 33 ТЬТ 9

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Киро":

    Пак изля злобата си,но това е лицето на новите евроатлантически ценности--злоба,страх,разврат и лъжа
  • 34 Вълчо

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "ани ":

    Ани,незнам как си разбрала намеренията на руснаците преди 150 години--сигурно си врачка....Но същите тези руснаци свалиха чалмата от главата ти--иначе сега щеше да си в Анадола и да копаеш...и често щяха да ти чистят задният двор....
  • 35 клатикур

    1 1 Отговор
    Това за крематориумите е вярно!Руснаците ги ползваха на остров Даманский но зор видяха с китайците-много народ.Сега са усъвършенствани,не пушат и не миришат.Отговаряли на всички изисквания на Е..на и неговите кравари.Руснаците им гарантират ,че няма много да боли!
  • 36 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Киро":

    Кире, изпушил си тотално, че косата ти расте навътре не е голям проблем ако не пишеш и говориш, защото ти проличава как е заела мястото на сивото вещество, което се е абсорбирало от тялото като ненужно!
  • 37 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "безпартиен":

    само кажи кое от твърденията не ти се струва вярно и веднага ти пращам линк.
  • 38 раптор

    0 1 Отговор
    Украинчетата ликуват! Това е тяхната звезда на утехата, докато керливата им държава тъне в мизерия... Защо като са такива бойци не нападнат Крим? Където е истинската руска армия! До кога ще бомбандират цивилните в Донбас? Абе още малко остава! То на всички им дойде до гуша от тия подлеци, техните управници! Хем воюват с Русия, хем не смеят да пипнат Крим!
  • 39 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дидо":

    добре, путиновисти специално за вас лек образователен курс:
    1.боинга ,кой го свали.филм направен от хилядите снимки на руския бук от хиляди хора ,публикувани в интернет ,заедно с журналистическо разследване и мнението на холанските експерти дето бяха оторизирани от близките на жертвите за експертиза:https://www.youtube.com/watch?v=QWy1uPUC7bs

    2.журналистическо разследване ,спомени на участниците и кадри от одеските събития: https://www.youtube.com/watch?v=Acpju6DqCOM
    3.камера заснемаща убийците на майдана стрелящи от позициите на беркут. https://www.youtube.com/watch?v=NYzd_h95I0Y
    чакам адекватен коментар от путинолизците.

    Коментиран от #44, #46

  • 40 ддд

    0 1 Отговор
    крайнската армия толкова мощна и силна че наден избиват по 1000 руснака чак путин ги кремира да ги скрия

    хахахаха с кво друсат тия анти руски плювачи

    хептен са излагат
  • 41 ПЕШО

    1 1 Отговор
    Краварите явно от коноп са минали на фъшкии и това очевидно им се отразява зле!
  • 42 кукуда сан

    1 0 Отговор
    Оформя се партия на руските вдовици, която ще тресне Путин и ще изгрее истинска ПуДк@. Българския туристически съюз е казал твърдо "НѝЕ" на войната, понеже заради нея няма туристи- всичкото руснак е избито и не може да дойде да се пече на плажя, понеже вече е изпечено в мобилен крематориум и е спестило разходи по жито, ковчези, оплаквачки, жалейки и копане. Турция иска да обяви война на Русия за да си вземе полагащия и се СИбир от Камчатка до Калининград. Китай, Сащ, ЮК, Свазиленд и т.н. искат същото, но най-много, за Русия се натискат Деси, Ани и onq s konq
  • 43 Михаил

    0 0 Отговор
    Я из России. Полгода в году живу в Болгарии. Мой друг служит в армии России, спецназ, он был в Крыму весной 2014, много интересного рассказывал. Но российской армии нет на Украине - там только ополчение с Донбасса и добровольцы из России.
  • 44 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Десислава Димитрова":

    .аси "доказателствата"! то с ютуб кой би могъл да спори?! ахахахаххахаха няма ли да пуснеш някой линк с "доказателствата" от някой хохляцко-бандеровски сайт???
  • 45 еддд

    1 0 Отговор
    абе той и Садам хюсеин имаше уж ядрено и биологично оръжие ..ама грешка станало май

    никой не вярва на проамериканската пропаганда
  • 46 raptor

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Десислава Димитрова":

    Изгледах филма за одесса... Интересно инфо има! Дали на 100% е вярно - не мога да знам! Възможна е манипулация в детайлите! Но това, че едните са ги провокирали, не оправдава в никакъв случай убийството на 48 души! Просто показва каква анархия е украйна, а основоположниците са майдановци, коломойски и други! Украйна винаги е била страна на анархисти!

    Коментиран от #48, #50

  • 47 раптор

    1 0 Отговор
    Общо взето законността в Украйна е нарушена! Демократичност - няма! Най-сериозното обяснение за случващото се е - мизерното икономическо положение, манталитета на хората и етническата нееднородност! Отделно - липсата на исторически събития довели до създаването на единна държава - днешна Украйна - НЯМА!

    Коментиран от #49

  • 48 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "raptor":

    кои казва че е оправдано убииството на толкова хора?само че там е показан генезиса на конфликта ,кой го предизвиква кои са първите жертви,защо се стигна до смъртта на толкова хора в профсъюзния дом?идеята че майдановците са го организирали олеква след като изгледаш как проруските сепаратисти стрелят с автомати защитени от полицията :)!та да те питам рапторе съвсем хипотетично ако идеш на една сбирка на националисти и застреляш двама от тях после събереш сподвижниците си в една сграда и избягаш ,а полицаите се отдръпнат и се правят че не виждат кво се случва макар, че само до преди минути са били активни в провокацията,кво очакваш че ще стане?
    наистина днес в украйна има огромни проблеми с държавността и демокрацията,но основния виновник за това е източния съсед.той потдържаше янукович ,тоийсега ,праща армията и службите си там и негово е желанието украйна да е на колене разбита и мизерстваща та да служи за урок на руснаците да не тръгват да излизат от дупката!
  • 49 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "раптор":

    етническа нееднородност в yкрайна няма украинците са около 80% от населението,колкото са и руснаците в населението на русия .
  • 50 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "raptor":

    аз точно от такива саитове ти дадох информация бандерово-европеиски :)!та доказателствата са от евросъюза ,независими журналисти,австралииски разследващи журналисти,руски неправителствени организации с други думи от целия цивилизован свят!

    Коментиран от #51

  • 51 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Десислава Димитрова":

    Целия цивилизован свят оправдава действията на най-нецивилизования свят, опитвайки се да ги прокара с вазелин... Кочината си е кочина! Са ние руснаците тр да сме виновни за глупостта на украинците! Няма как да стане! Разбрах за генезиса, ама описания генезис не мога да знам до колко е коректен... а дори да е - няма как да им простим за убийството на другите хора! Диваците трябва да се трепят, както и тия от про-руските сили дето са стреляли! ПОЛИЦИЯ и разследване а не средновековна саморазправа! А за самолета - все още не е ясно какво точно се е случило, но при всички положения, отговорност носи украинската държава, която позволи на пътнически самолети да летят на бомбандираната от тях зона! Украинските управници заслужават затвор... а прости украинци си заслужават управниците!

    Коментиран от #52

  • 52 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "раптор":

    тук съм съгласен с теб,но нека не забравяме и другата страна активно участваща в конфликта.за самолета всичко е ясно няма никакви дилеми още от времето на свалянето му , а украйна наистина носи отговорност, че не е предценила риска и не е е отклонила тафика само че тва не прави тези дето са свалили самолета по-малко виновни.и фундаменталния ти извод за мен е правилен всеки народ си заслужава управниците и за това уважавам украинците ,които с цената на хиляди жертви се опитват да сменят системата на управление и управниците си .нека им дадем време и да видим кво ще постигнат,а ти като руснак трябва да си зададеш подобни въпроси за руските управници :),колко са добри и тва ли е оптималното управление на русия?

    Коментиран от #53

  • 53 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Десислава Димитрова":

    Абсолютно оптимално е! А който много иска, много ...ка! Тва украинците най-добре го разбраха! И ми е интересно какво се тръшкаха толкова на майдан, като на власт са същите мастии като предишните! И както виждаш всички са ги оставили украинците да си правят каквото искат... Цивилизования свят не един път е подкрепял престъпници, нацисти и други чуми!
  • 54 раптор

    0 0 Отговор
    И опълченците са невинни... отбраняват се хората! Кой знае как някой хохол със су-25 се е движил по траекторията на боинга да си спаси кожата! Мръсотия! Всичко в тази държава е мръсотия! Толкова са ни дошли до гуша, че скоро няма да им простим на тия! За жалост ще страдат и разумни украинци, но тва не е наш проблем!
  • 55 раптор

    0 0 Отговор
    Общо взето САЩ постигнаха целта си да скарат 2та народа! Но Русия става по силна при натиск, докато за украйна... тя е тръгнала към тотална деградация! Добре няма да станат, това е ясно. Ще се учудя обаче ако се задържат единна държава...
  • 56 кйхг

    0 0 Отговор
    украйнската армия толкова мощна и силна че наден избиват по 1000 руснака чак путин ги кремира да ги скрия

    хахахаха с кво друсат тия анти руски плювачи

    хептен са излагат
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания