Last news in Fakti

28 Май, 2015 10:21 2 737 3

Шеф на спецчастите в Таджикистан се присъедини към Ислямска държава

  • таджикистан-
  • омон-
  • ислямска държава-
  • гулмурод халимов

Разследване на службите на Душанбе е установило, че шефът на ОМОН е летял през Москва за Турция, откъдето е преминал в Сирия

Командирът на елитните полицейски части на Таджикистан (ОМОН) Гулмурод Халимов, който от седмици беше изчезнал, неочаквано се появи на клип в социалните медии.

В своето послание той разкрива, че се намира в Сирия и се е присъединил към редиците на Ислямска държава, пише РБК.

Гулмурод Халимов разкри, че е станал ислямист, защото в Таджикистан на мъжете е забранено да носят бради, а на жените – хиджаб.

Решението на шефа на ОМОН е странно, ако се вземе в предвид, че той е преминал курсове в Русия и САЩ за висши служители от сферата на сигурността.

Гулмурод Халимов изчезна от Таджикистан в края април и през последните седмици имаше редица спекулации къде се намира.

Разследване на службите на Душанбе е установило, че шефът на ОМОН е летял през Москва за Турция, откъдето е преминал в Сирия.

Гулмурод Халимов разкри, че заедно с него в редиците на Ислямска държава са се присъединили десет души без да дава нови подробности.

През последните три години Халимов оглавява ОМОН. За този срок той е получавал награди за добре свършена работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 манафа Пею

    1 1 Отговор
    Смяааатай какво пари са му бутнали тея чаршафи... Ей, много нещо избутаха с тоя нефтен дъмпинг- извоюваха си кладенците и сега продават на който си искат с няколко долара по-евтино и правят камара пари. После си купуват наемници и оръжие от цял свят, а никой не смее да ги свърже със САЩ понеже официално САЩ са във война с тях, а хватката е да се въртят парите. САЩ си продават оръжието на ИД, ИД се бие с околните държави без да намесват САЩ, а парата от продадения нефт си остава в САЩ- яко а?!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 вежливые люди

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "манафа Пею":

    ОМОН са елитните бивши съветски полицейски служби за борба с безредиците, сега ги има във всяка една бивша советская республика. Не е и нужно да му бутат каквото и да било "чаршафите", защото от шеф на ОМОН по-високо накъде?!

    По принцип са си ислямисти в Средняя Азия, но ние малко отчитаме влиянието на религията и агентурните апарати на ислямските и други организации. Щом могат да насъскат толкова хора на самоубийствени атентати, можеш да си направиш сметката.

    За султан Мехмед Завоевателя, баща на Баязид Светкавицата, който реално е покорил българските земи се говори, че е бил страшно скромен човек, който се хранел само с фурми, спял на молитвеното килимче и единствено се молел и биел с т.нар. " неверници". Мога да те уверя, че ако беше християнин, то досега да е провъзгласен за светец.

    Предполагам, точно това е движило и таджикският шеф на ОМОН - та той е постигнал върха в кариерата си, голяма заплата и почти неограничена власт. В държава като Таджикистан такъв човек е всесилен и почти несменяем...
  • 3 госта

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "манафа Пею":

    Напълно си прав-на 100%....и само да добавя--световна тайна е,че няколко американски фирми купуват нефт от тези главорези от ИД--една от тях е "Фелтекс" и нейният юридически адрес е в Охайо