Last news in Fakti

11 Юни, 2015 08:12 1 065 0

Провал на преговорите в Брюксел за Македония

  • македония-
  • ес-
  • преговори-
  • криза

Маратонските преговори в Брюксел с посредничеството на Европейският съюз (ЕС) за разрешаване на политическата криза в Македония завършиха без успех, съобщава АП.

ЕС призовава всички партии – в интерес на страната и гражданите, да намерят без отлагане траен политически компромис и да направят конкретни предложения за тази цел, основавайки се на вече постигнатото споразумение в Скопие от 2 юни, се казва в изявление на Общността.

„Никакво споразумение не е постигнато“, съобщи еврокомисарят по разширяването и добросъседството Йоханес Хан. „Аз съм дълбоко разочарован от позициите на отделни участници в преговорите, които показаха липса на отговорност и лидерски способности“, заяви в рязък тон Йоханес Хан.

Лидерът на опозицията в Македония Зоран Заев призова отново за съставяне на служебно правителство.

В момента е известно, че през април догодина ще се проведат предсрочни избори в страната.

Преговорите между лидерите на ВМРО – ДПМНЕ Никола Груевски, Социал-демократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев, Демократическия съюз за интеграция Али Ахмети и Демократическата партия на албанците Мендух Тачи продължиха над 13 часа. В тях участва и американския посланик в Скопие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА