Last news in Fakti

1 Юли, 2015 12:46 1 082 2

Стрелецът от Тунис се обучавал в лагер на Ислямска държава

  • тунис-
  • ислямска държава-
  • терористи-
  • атака

Извършителят на терористичното нападение в курорта е бил в един лагер с нападателите от музея Бордо

Тунизийските власти заявиха, че стрелецът, който уби 38 туристи в тунизийския курорт Сус в петък е бил обучен в същия либийски джихадистки лагера, в който и двамата атентатори самоубийци, които атакуваха музея Бардо в тунизийската столица на 18 март, съобщава АП.

Източник от силите за сигурност заяви, че Сейфедин Резгуи се е подготвял за нападението над Сус в Сабраса в база на Ислямска държава в Западна Либия.

Резки е учел електротехника в Университета на Кайруан. През януари заминал за Либия, където бил обучаван в лагер край град Сабрата.

Това разкритие потвърждава страховете, че силното присъствие на групировката Ислямска държава в съседна смутна Либия е пряка заплаха за сигурността на Тунис.

Твърдението, подчертава нарастващата връзка между терористите в двете страни, както и все по-големия поток от тунизийски контрабандисти, които отиват в Либия, за да се присъединят към редиците на ИД.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНонимен

    0 0 Отговор
    Музеят се казва "Бардо",Бордо е град във Франция...
  • 2 ха

    0 0 Отговор
    Франция отглежда терористи.....Те са Петата колона в Европа!!