Last news in Fakti

2 Юли, 2015 11:53 999 0

12 арестувани в Тунис за атентат в Сус

  • тунис-
  • сус-
  • ислямска държава-
  • атентат

Сейфедин Резгуи се е подготвял за нападението над Сус в Сабраса в база на Ислямска държава в Западна Либия

Силите на реда в Тунис са арестували най-малко 12 души във връзка с разследване на самоубийствения атентат от миналия петък в курорта Сус, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

Полицията продължава да издирва други двама, за които има сведения, че са обучавали в Либия с терориста, който изби 38 чуждестранни туристи, предимно европейци и британци.

Тунизийските власти заявиха, че стрелецът, който уби 38 туристи в тунизийския курорт Сус е бил обучен в същия либийски джихадистки лагера, в който и двамата атентатори самоубийци, които атакуваха музея Бардо в тунизийската столица на 18 март.

Източник от силите за сигурност заяви, че Сейфедин Резгуи се е подготвял за нападението над Сус в Сабраса в база на Ислямска държава в Западна Либия.

Това разкритие потвърждава страховете, че силното присъствие на групировката Ислямска държава в съседна смутна Либия е пряка заплаха за сигурността на Тунис.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА